«Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas» ceremonijā triumfē «Prāta vētra»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa «Prāta vētra» saņēmusi «Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu 2008» četrās izvirzītajās nominācijās.

«Prāta vētra» uzvaras laurus plūca nominācijās «Labākais videoklips» ar dziesmu «Ja tikai uz mani tu paskatītos», «Labākais koncertieraksts» ar «Tur kaut kam ir jābūt» koncertu Mežaparkā, «Labākais popmūzikas albums» par albumu «Tur kaut kam ir jābūt» un «Gada dziesma» ar dziesmu «Ja tikai uz mani tu paskatītos».

Grupas «Prāta vētra» dziesma «Ja tikai uz mani tu paskatītos» uzvarējusi arī tirdzniecības parka «Alfa» rīkotajā balsojumā, kurā tika noskaidrota «Gada dziesma». Šajā balsojumā par «Prāta vētras» dziesmu tirdzniecības parka «Alfa» pircēji bija nodevuši 36 006 balsis. «Prāta vētra» kā uzvarētāja saņēma dāvanu karti no «Alfa» 500 latu vērtībā.

Otro vietu ar 22 080 balsīm ieguva Intars Busulis ar dziesmu «Brīvdiena», bet trešās vietas ieguvēja Aisha ar dziesmu «Pustumsā» no otrās vietas atpalika par 6420 balsīm, kopā saņemot 15 660 balsu.

«Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas 2008» nominācijā «Labākais rokmūzikas albums» uzvarējis dziedātājs Dons ar albumu «Lelle», bet kā labākais deju mūzikas albums atzīts dziedātājas Ellas albums «Welcome To The Club».

Nominācijā «Labākais šlāgermūzikas albums» uzvarējis dziedātājs Normunds Rutulis ar albumu «Vēlreiz mājās», nominācijā «Labākais kantrimūzikas albums» uzvarējusi grupa «Sestā jūdze» ar albumu «Kalendārs», savukārt nominācijā «Labākais alternatīvās mūzikas albums» uzvarējusi grupa «Lidojošais paklājs» ar albumu «Lidojošais paklājs», bet kā labākais tautas mūzikas albums atzīts grupas «Dzelzs vilks» albums «Uijā, uijā, nikni vilki».

Par labāko akadēmiskās mūzikas albumu atzīts Liepājas Simfoniskā orķestra «Romualds Kalsons. Instrumentālie koncerti», bet kā «Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums» atzīts «Čuņčiņa dienas un nakts grāmata», kura tapšanā piedalījās Ingus Ulmanis, Rūta Muktupāvela, Gints Sola, Kaspars Tobis, Valdis Muktupāvels, Aigars Voitišķis, Anrijs Grīnbergs, Eduards Švāns.

Par labāko mūzikas albumu bērniem atzīts albums «Kaspars Vecvagars. Diegabundža». Tajā dziesmas izpilda Inese Kučinska, Ilga Reizniece, Zanda Štrausa, Jānis Strazdiņš, Kaspars Vecvagars un vokālā grupa «Cosmos».

«Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas 2008» nominācijā «Labākā debija» uzvarējuši Rihards Zaļupe, Raimonds Petrauskis, Valsts akadēmiskais koris «Latvija», Kristīne Gailīte, diriģents Māris Sirmais ar albumu «Marimba Dance», bet nominācijā «Gada radio hits» uzvarējusi grupas «Linga» dziesma «Gan».

Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā šogad saņēmis Aldis Ermanbriks.

Šogad pirmo reizi varēja iesniegt darbus nominācijā «Labākais alternatīvās mūzikas albums», kuras ieviešana guvusi lielu atsaucību.

«Latvijas mūzikas ierakstu gada balva» tika pasniegta jau 13. reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu