Nedēļas nogalē Ventspilī notiks «Eirovīzijas» nacionālā atlase

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 27. februārī, un sestdien, 28. februārī, Ventspilī notiks «Eirovīzijas» nacionālā atlase, kas šogad pirmo reizi risināsies divu dienu garumā.

Pirmajā dienā jeb konkursa pusfinālā, kas notiks 27. februārī, piedalīsies 20 «Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālam kvalificējušās dziesmas un to izpildītāji, savukārt sestdien Ventspilī norisināsies «Eirovīzijas» nacionālās atlases fināls, kas, tāpat kā iepriekšējos gadus, notiks divās daļās — finālā un superfinālā, šodien žurnālistus informēja «Eirovīzijas» nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško.

Konkursa pusfinālu pirmajā dienā vērtēs tikai televīzijas skatītāji ar telefonbalsojumu, finālā izvirzot desmit dziesmas. 28. februārī, kad norisināsies fināls, balsojuma rezultātus noteiks gan televīzijas skatītāji, gan žūrija piecu cilvēku sastāvā, kas izvirzīs trīs superfināla dalībniekus.

Izšķirīgais superfināla balsojums, kurā tiks noteikts dalībnieks, kurš šogad pārstāvēs Latviju starptautiskajā «Eirovīzijas» konkursā Maskavā, atkal būs tikai un vienīgi televīzijas skatītāju rokās, sacīja Lepeško.

Šogad, tāpat kā citus gadus, «Eirovīzijas» nacionālās atlases finālā piedalīsies arī viesmākslinieki. Šoreiz kā viesi piedalīsies Lietuvas un Polijas konkursa uzvarētāji, kā arī pagājušā gada pašmāju uzvarētāji — muzikālā apvienība «Pirates of the Sea», kas būs sagatavojusi jaunu dziesmu.

Kā viesmākslinieki piedalīsies arī Kristīna Zaharova ar Laura Reinika dziesmu «I Wish I Could Pretend», ar ko dziedātāja Īrijā notikušajā «Eirovīzijas» konkursa nacionālajā finālā ieguva pārliecinošu otro vietu.

«Eirovīzijas» nacionālo atlasi Ventspilī, kas abas dienas būs skatāma tiešraidē Latvijas Televīzijā (LTV), vadīs jau ierastie «Eirovīzijas» vadītāji — Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts.

Lepeško stāstīja, ka jau šodien Ventspilī, olimpiskajā centrā «Ventspils», noris spraigs darbs, lai olimpisko centru pārvērstu par skaistu norises vietu «Eirovīzijai». Ventspilī notiek lielie skatuves uzbūves darbi scenogrāfa Kristapa Skultes vadībā, bet šova režisors tradicionāli būs Arvīds Babris.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots informēja, ka šā gada «Eirovīzijas» nacionālās atlases norisi pilnībā nodrošina Ventspils, neskarot LTV budžetu, taču dalība starptautiskajā «Eirovīzijas» konkursā šogad būs iespējama, pateicoties «Narvesen» un Latvijas Krājbankas atbalstam. Atbalstu «Eirovīzijas» nacionālās atlases finālam, līdzīgi kā iepriekšējos gados, sniedz Ventspils attīstības aģentūra un Ventspils pilsētas Dome.

LTV ģenerāldirektors vēlēja šā brīža situācijā un apstākļos «Eirovīzijas» nacionālās atlases uzvarētājiem starptautiskajā «Eirovīzijas» konkursā iegūt labāk nevis pirmo vietu, bet gan otro.

Ventspils mērs Aivars Lembergs informēja, ka aptuvenās konkursa izmaksas Ventspilij varētu būt 20 000 latu. Pēc Lemberga teiktā, pilsēta ir gatava uzņemt ne tikai «Eirovīzijas» dalībniekus, bet arī skatītājus, kas vēlēsies konkursa norisi vērot uz vietas olimpiskajā centrā «Ventspils».

«Protams, ka pilsētai nav viegli atvēlēt naudu šādam pasākumam, bet ne visu var mērīt naudā,» sacīja Ventspils mērs, piebilstot, ka «Eirovīzija» ietilpst arī pilsētas izstrādātajā mārketinga plānā.

LTV un Ventspilij sadarbības līgums par «Eirovīzijas» nacionālās atlases rīkošanu ticis noslēgts uz pieciem gadiem, un šis ir pēdējais gads, taču Lembergs uzskata, ka iesāktā sadarbība jāturpina arī nākotnē. Tāpat Lembergs apgalvoja, ka «Eirovīzijas» konkurss ir Latvijas prestiža jautājums, citādi rodas jautājums, kādēļ citas Eiropas valstis var piedalīties konkursā, bet Latvija nevar.

Jau ziņots, ka «Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālā pirmā uzstāsies grupa «Camillas» ar dziesmu «Times Goes», otrie — Dace Plānāre un Frīdis jeb Aivars Freimanis ar dziesmu «Running Around», trešais — Ģirts Zeibuliņš ar dziesmu «Place to Be», ceturtais — Johnny Salamander ar dziesmu «Party», piektais — Miks Dukurs ar dziesmu «Aizejot», sestie — Iveta Baumane un Ivo Grīsniņš-Grīslis ar dziesmu «Tic Tac», septītā — Ginta Ēķe ar dziesmu «Be Yourself», astotā — Natalija Tumševica ar dziesmu «Dinamite», devītā — grupa «Triānas parks» ar dziesmu «Call Me Any Time You Need A Problem», savukārt kā desmitais startēs Intars Busulis ar dziesmu «Sastrēgums».

Ar 11. kārtas numuru uzstāsies Kristina Zaharova un Annija Putniņa ar dziesmu «Angel of Mine», 12. — Astra ar dziesmu «Have to Say Goodbye», 13. — Edijs Šnipke ar dziesmu «Make My Day», 14. — Ketta ar dziesmu «Without You», 15. — grupa «Policistas» ar dziesmu «In Love We Trust», 16. — Fidji ar dziesmu «Don’t Want to Say Goodbye», 17. — Aisha un grupa «G-Point» ar dziesmu «Hey, Hey», 18. — grupa «Simply 4» ar dziesmu «When the Sun Is Going Down», 19. — Sabīne Berezina ar grupu «PER» ar dziesmu «Bye, Bye», bet ar 20. kārtas numuru «Eirovīzijas» nacionālās atlases pusfinālā piedalīsies Valters Frīdenbergs ar dziesmu «For a Better Tomorrow».

LTV Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Mārtiņš Pučka informēja, ka pēdējos divus gadus par visvairāk skatīto pārraidi kļuvis starptautiskais «Eirovīzijas» dziesmu konkursa fināls.

Pērn LTV 1. kanāla pārraidīto 53. starptautisko «Eirovīzijas» dziesmu konkursa finālu bija vērojuši vidēji 16,6% jeb 364 700 Latvijas iedzīvotāju, savukārt «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālās atlases finālu bija skatījušies 12,6% jeb 277 800 Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem.

www.ltv1.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu