Prezidents izvēlas Dombrovski

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Izvēloties starp izvirzītajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, Valsts prezidents Valdis Zatlers atbildīgajam amatam nominējis partijas «Jaunais laiks» pārstāvi Valdi Dombrovski.

Izvērtējot Edgara Zalāna (TP) un Dombrovska kandidatūras, Zatlera prioritātes bijušas finanses, ekonomika un valsts pārvalde.

Pamatojot savu izvēli, Valsts prezidents uzsvēra, ka Dombrovskim ir pieredze finanšu jautājumos, kā arī  jautājumos, kas skar sadarbību ar Eiropas Savienības institūcijām. Tāpat svarīgs bijis apstāklis, ka Dombrovskim atbalstu paudušas sešas Saeimā pārstāvētās partijas.

Runājot par Zalānu, Zatlers norādīja, ka viņš ir ļoti kompetents valsts pārvaldes reorganizācijas un pašvaldību lietās.

«Ideālais variants būtu, ja šie abi cilvēki strādātu vienā valdībā,» atzina prezidents.

Valsts prezidents atgādināja, ka abi šie kandidāti premjera amatam virzīti jau 2007. gadā, kad tika veidota valdība, un kopš tā laika viņu kompetence ievērojami augusi.

Jautāts, vai prezidentam nevajadzētu uzņemties politisko atbildību, ja Saeima Dombrovska kandidatūru neatbalstīs, Zatlers vēlreiz atgādināja, ka sešas partijas politisko konsultāciju laikā pauda gatavību strādāt Dombrovska vadībā. «Ja partijas savu viedokli maina, tā ir viņu politiskā atbildība,» uzsvēra Zatlers.

Viņš arī sacīja, ka neatkāpjas no saviem uzstādījumiem valdībai un Saeimai, ko pauda 14. janvārī, un tie paliek spēkā. Un, kad pienāks 31. marts, tad arī prezidents izvērtēšot.

«14. janvāra nosacījumi ir spēkā, un nekādu izmaiņu vai korekciju nebūs,» stingrs bija Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu