Latviju «Eirovīzijā» pārstāvēs Intars Busulis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdienas vakarā tika noskaidrots, ka šogad «Eirovīzijas» dziesmu konkursā Latviju pārstāvēs Kārļa Lāča sacerētā dziesma «Sastrēgums» , ko izpilda Intars Busulis.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, «Eirodziesmas» fināls risinājās divās daļās – pēc fināla izskaņas sekoja superfināls, kurā, pateicoties skatītāju atbalstam un žūrijas vērtējumam, cīnījās Natālija Tumševica ar dziesmu «Dynamite», Intars Busulis ar dziesmu «Sastrēgums», kā arī Kristīna Zahārova un Annija Putniņa ar dziesmu «Angel of Mine».

Sākot skatītāju balsojumu pēc superfināla, gandrīz uzreiz sākās sīva cīņa starp Intara Busuļa izpildīto «Sastrēgumu» un Kristīnas Zahārovas un Annijas Putniņas izpildīto dziesmu «Angel of Mine». Galu galā, saņemot 21 027 skatītāju balsu, uzvaras laurus plūca Intars Busulis ar dziesmu «Sastrēgums». Dziesma «Angel of Mine»  Annijas un Kristīnas nopelnīja 19 679 balsis. Trešajā vietā ar 5662 skatītāju balsīm ierindojās Natālijas Tumševicas dziesma «Dynamite».

Uzreiz pēc uzstāšanās superfinālā Intars Busulis atklāja, ka Maskavā dziesma netiks dziedāta latviski. Lai arī viņš nepateica, kādā valodā tā tiks dziedāta, visticamāk, ka tā būs krievu valoda, jo šobrīd jau ir ierakstīta dziesmas «Sastrēgums» versija krievu valodā ar dzejnieka Sergeja Timofejeva vārdiem.

Portāls «Draugiem.lv» pasniedza speciālbalvu «Draudzīgākā Eirodziesma», ko saņēma Aisha un «G-point» par dziesmu «Hey Hey Hey Hey». Venstpils pilsētas simpātiju balvu saņēma Intars Busulis.

Šogad «Eirodziesmas» finālā cīnījās grupa «Simply4» ar dziesmu «When The Sun is Going Down», Aisha un «G-Point» ar dziesmu «Hey Hey Hey Hey», Kristīna Zahārova un Annija Putniņa ar «Angel of Mine», Sabīna Berezina un «PeR» ar «Bye Bye», Iveta Baumane un Ivo Grīsniņš-Grīslis ar dziesmu «Tic Tac», Intars Busulis ar «Sastrēgumu», Natālija Tumševica ar dziesmu «Dynamite», «Camillas» ar «Time Goes», «Triānas parks» ar dziesmu «Call me Any Time You Need A Problem», kā arī Ketta ar dziesmu «Without You».

Žūrijas lomu finālā bija uzņēmušies: muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, komponists Jānis Lūsēns, mūziķis un producents Aivars Hermanis, dziedātāja Jolanta Gulbe, kā arī radio «SWH +» ģenerālproducents Edmunds Kaševskis.

«Eirodziesmas» finālā uzstājās arī viesmākslinieki - pagājušā gada Latvijas pārstāvji, apvienība «Pirates of the sea», Ivo Fomins, Ventspils folkloras kopa «Zdravica», kā arī Lietuvas un Polijas konkursu uzvarētāji.

Atgādinām, ka šogad «Eirovīzijas» dziesmu konkursā Maskavā būs divi pusfināli - 12. un 14. maijā, savukārt lielais fināls notiks 16. maijā.

Janvāra beigās Maskavā notika pusfinālu sadalījumu izloze, kurā noskaidrojās, ka Latvija cīnīsies otrajā pusfinālā - ar Slovēniju, Dāniju, Azerbaidžānu, Nīderlandi, Ungāriju, Serbiju, Norvēģiju, Ukrainu, Grieķiju, Lietuvu, Poliju, Horvātiju, Igauniju, Moldāviju, Kipru, Īriju, Slovākiju un Albāniju. Izlozes kārtībā tika noskaidrots, kurus pusfinālus translēs un arī balsos t.s. Lielais četrinieks (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un konkursu organizējošā valsts - Krievija. Noskaidrojies, ka otro pusfinālu translēs un par Latvijas dziesmu varēs balsot Krievija un Francija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu