Bailes no atraidījuma

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neviens vēl nav nomiris tikai tādēļ vien, ka kāds par viņu neinteresējas. Varbūt tas otrs tikai tajā brīdi negribēja, varbūt arī viņš ir pārāk bikls, lai tūliņ varētu pateikt «jā».

Kā jūs domājat pārvarēt bailes no atraidījuma, ja nepārtraukti vairīsieties no kontaktiem? Neuztveriet to personiski, ja otrs nevar vai negrib. Šeit labi palīdz apzināta «kurvīšu» krāšana. Uzrunājiet cilvēkus ar domu saņemt «kurvīti». Jūs būsiet pārsteigti, cik bieži saņemsiet piekrišanu. Jūs būsiet pārsteigti, ka atraidījuma nav arī tajos gadījumos, kad bijāt pārliecināts — citādi nemaz nevar būt.

Tas nozīmē, ka mīlestība tiecas iedegt mīlestību, un tādēļ saka, ka mīlēt cilvēku nozīmē padarīt viņu labāku, nekā viņš būtu bez jums.

...Kopš viņi tajā neaizmirstamajā ballītē pirms trim mēnešiem tika iepazīstināti, viņi pavadīja kopā katru nedēļas nogali un arī lielāko daļu citu dienu. Viņi jutās tā, it kā mīlestība no pirmā skatiena būtu tieši viņu atklājums. Draugi un paziņas veltīgi centās meiteni sameklēt, bet viņš pat nav piezvanījis sievietēm, ar kurām pirms tam draudzējies, un pastāstījis par lielajām pārmaiņām. Tās viņam vairs neeksistēja. Nav šaubu — tiešais trāpījums!

Bet kādā svētdienas pēcpusdienā viņa pienāk brīdī, kad viņš ar neatslābstošu interesi seko līdzi sporta sacensību noslēgumam, un sāk stāstīt, cik mulsinošas sajūtas viņu mocījušas naktī. Faktiski viņam tobrīd nav nekādas vēlēšanās klausīties, bet aizkaitinājums ātri pāriet.

Paiet divas dienas, un pirmo reizi kopš iepazīšanās viņi gan ir vienā gultā, bet nemīlējās. No rīta viņa par to pajoko. Pēc nedēļas viņš pasaka, ka piektdiena viņam ir aizņemta — bez viņas. Viņa izliekas neko nemanām, bet virsū mācas nedefinējamas bailes.

Viņam klājas tāpat — nenoteikta šaurības sajūta vieš nemieru, bet viņš tajā negrib iedziļināties. Viņa jūt, ka viņš aiziet, lai gan viņš nedara neko tādu, ko varētu pārmest. Viņa mēģina sākt sarunu. «Kas noticis?» — «Nekas,» viņš atsaka.

Viņas nedrošība jau līdzinās bezdibenim, un viņa ilgojas pēc vienīgajām zālēm, kas varētu palīdzēt, — pēc viņa mīlestības apliecinājumiem, jo uzstājīgāk viņa tos pieprasa, jo vairāk viņš uztver to kā piespiešanu. Viņa uzstāj, viņš pretojas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu