Godmanis nevēlas būt zemkopības ministrs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Demisionējušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) norāda, ka ar viņu sarunas par konkrēta ministra amata ieņemšanu jaunajā valdībā nav notikušas un viņš noraida iespēju kļūt par zemkopības ministru.

Atbildot uzjautājumu, vai viņš piekristu kļūt par zemkopības ministru jaunajā valdībā, kā tas izskanējis jaunās valdības veidošanas laikā, Godmanis trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumam «Krustpunktā» atzina, ka šis amats nebūtu jāuzņemas profesionālam politiķim.

Lai gan pašam Godmanim vecāki daudzus gadus bijuši saistīti ar lauksaimniecību un viņam pašam šī nozare nav sveša, premjers uzskata, ka zemkopības ministra amatā jānāk cilvēkam, kas visu mūžu ar šo nozari ir bijis saistīts, nevis profesionālam politiķiem.

«Neskatoties uz to, ka mans tēvs ir agronoms un māte nelaiķe, abi divi ir zootehniķi, bet es gribu teikt tā, ka zemkopība ir jāvada tam cilvēkam, kas visu mūžu tur ir dzīvojis,» sacīja Godmanis.

Viņš uzsvēra alus darītavas «Piebalgas alus» vadītāja Jāņa Dūklava, kas jau piekritis būt par zemkopības ministru, priekšrocības šajā amatā. Viņa priekšrocības esot tās, ka viņš ir beidzis «mežiniekus», bijis kolhoza priekšsēdētājs un darbojies pārstrādē.

Tāpat Godmanis atzina, ka ar viņu oficiāli netika apspriesta iespēja ieņemt ministra amatu, kaut gan viņš, kad veidoja valdību, uzrunājis katru ministra amata kandidātu.

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu