Kad ieradīsies sapņu princis?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Viņš ir parasts vīrietis, viņa ir cerējusi sastapt brīnumdari, bet tas tā arī nav parādījies. Un parasts vīrietis tomēr ir labāks par vienatni un vientulību.

Lielāko daļu laika viņa pavada kopā ar viņu, par to viņš remontē viņas automašīnu, aprūpē, ja gadās saķert gripu, un lieliski saprotas ar viņas bērniem. No paša sākuma viņa ir bijusi godīga, nav slēpusi savas jūtas, ir paskaidrojusi, ka viņai nepieciešama brīvība, lai iepazītos ar citiem vīriešiem un pamēģinātu veidot jaunas attiecības. Viņš atvēl viņai tik daudz laika un brīvības, cik viņa vēlas. Pa to laiku viņš ved viņas dēlu uz hokeja treniņu un meitu — pie zobārsta.

Šad un tad viņai gadās pa randiņam, taču neviens no sastaptajiem vīriešiem viņai nepatīk un nevar pretendēt uz tādu vietu viņas dzīvē, kādu ieņem viņš — cienījams viesis visos ģimenes svētkos, bērniem — tēvs, viņai — draugs. Šīs attiecības ir veidojušās pamazām un palēnām. Vienīgais, kas nav izveidojies — viņa šo vīrieti nemīl pa īstam.

Ar laiku viņš sāk izteikt savas prasības, dusmojas, kad viņa stāsta par kārtējo randiņu, nevēlas samierināties ar īsajiem paskaidrojumiem, ja viņai nav laika. Viņš ir iesakņojies viņas dzīvē daudz dziļāk, nekā viņa ir domājusi pieļaut. Vai viņu šis stāvoklis apmierina, vai viņa sliecas saraut šīs attiecības? Tad gan viņa būtu pavisam viena, toties brīva, kad kādu dienu pie durvīm pieklauvētu brīnumdaris — sapņu princis. Neviens no šiem variantiem viņai nav īsti pa prātam. Tādēļ viņa nolemj pagaidām nedarīt neko.

Šiem stāstiem ir kopīgas iezīmes. Tie parāda strupceļu, kas vienam no pāra nozīmē sāpes, bet tās vienmēr iedarbojas vienādi — iespaido skaidro domāšanu un veido sagrozītu skatu uz kopējo ainu. Zinot kopējo ainu, kļūst skaidrs, ka divu cilvēku attiecības nenāk kā zibens no skaidrām debesīm, tās attīstās procesā, kas pilns romantikas, satricinājumu un brīnumu. Un šim procesam nav nejaušs raksturs, kā varētu likties.

Nav svarīgi, kas ir šie cilvēki, kuri satiekas vai flirtē viens ar otru. Nav svarīgi, cik pasīvi vai aktīvi viņi tēlo katrs savu lomu. Ir pieci noteikumi, kuriem jāatrisinās rindas kārtībā, ja vēlamies, lai šai izvēlei būtu laimīgas beigas.

Saskaņā ar šo teoriju veidojas šāda shēma:

Tuvošanās. Cilvēks pieiet pie potenciālā partnera.

Uzmanības piesaistīšanās. Potenciālais partneris nedaudz pievēršas pienākušajam cilvēkam un uz to paraugās.

Saruna. Abi sāk sarunu. Ja izvēle tiks turpināta, sarunas laikā viņi apsēžas, turpina pievērsties viens otram, ieskatās viens otram acīs.

Pieskaršanas. Kamēr cilvēki arvien vairāk pievēršas viens otram un sarunājas, notiek pirmais pieskāriens. Parasti tie ir viegli, tikko manāmi žesti — viņa viegli pieskaras viņa rokai, lai pastiprinātu izteicienu nozīmību, viņš piekrītoši uzliek roku uz viņas pleca. Pēc kāda laiciņa, ja attiecību veidošana šķiet daudzsološa, saruna turpinās, bet abi aizvien vairāk pievēršas un pieskaras viens otram, skatieni satiekas ilgāk un ciešāk. Pa to laiku sākas diezgan pārsteidzošs noslēdzošais process.

Sinhronisms. Abu kustības sāk līdzināties savam attēlam spogulī. Piemēram, abi gandrīz reizē aizsmēķē, ievelk dūmu, noliek cigareti pelnutraukā, paliecas uz priekšu, iemalko dzērienu, atlaižas krēslā — veidojas simultānspēle. Šī pēkšņā saskaņotība ir labākais pierādījums, ka viņi viens otram nav vienaldzīgi. Ir radusies jauna, privāta pasaule.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu