Par Gudeles dzimšanas dienas ballīti lūdz apsūdzēt divus cilvēkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs pirmdien nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus saistībā ar prettiesisku valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, ierosinot sākt kriminālvajāšanu pret divām Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta (ĪUMEPLS) amatpersonām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Par to portālu «Apollo» informēja KNAB.

Izmeklēšanā iegūtā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka ĪUMEPLS amatpersonas 2007. gada vasarā organizējušas ministres Inas Gudeles personisko svinību apmaksu, šim nolūkam izlietojot semināra rīkošanai paredzētos valsts budžeta līdzekļus 790 latu apmērā.

Tādējādi valsts amatpersonas veikušas tīšas darbības, ar kurām radījušas būtisku kaitējumu valsts interesēm, nodarot mantisku zaudējumu, kā arī graujot iestādes prestižu un uzticību labas pārvaldības principiem.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina saukt pie kriminālatbildības abas ĪUMEPLS amatpersonas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu draud cietumsods līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu