Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/9951779t1he186.jpg)
Vasarā arī otro ēdienu izejvielās ieviešas izmaiņas. Gribas vairāk izmantot visu svaigo, ko var nopirkt tirgū un veikalā! Šī būs piemērota recepte – lieciet droši pie vistas visu, kas pašiem iet pie sirds (pupiņas, burkānus, jaunos kartupeļus u.c.), kā saka – kopā jautrāk!
/nginx/o/2018/07/16/9951779t1he186.jpg)
- 4-6 vistas filejas
- 2 tējk. miltu
- 2 tēk. eļļas
- 8 sloksnītes bekona
- 400 ml buljona
- 500 g jaunie kartupelīši (daži cm diametrā)
- 100 g krēmsiera vai kausētā siera
- 200 g svaigu zaļo zirnīšu
- 200 g saldās kukurūzas (es izmantoju konservētu)
- 200 g ķiršu tomātiņu
- sāls & pipari
Gatavošana
- Vistas filejas apvārta miltos un apber ar sāli un pipariem. Pannā (kurai ir arī vāks, jo gaļa vēlāk ir jāsautē) uzkarsē eļļu un filejas no ārpuses apbrūnina – ja nepieciešams, to dara vairākos piegājienos. Tajā pašā eļļā apcep bekonu, kurš sagriezts gabaliņos, – cep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
- Filejas liek atpakaļ pannā pie bekona. Pārlej ar buljonu, liek virsū vāku un sutina 20 minūtes uz mazas liesmas. Pēc pirmajām 10 minūtēm pievieno jaunos kartupelīšus. Visu sautē, līdz vista gatava, bet kartupeļi – mīksti.
- Beigās pievieno krēmsieru (vai kausēto sieru), pārējos dārzeņus, sāli un piparus (ja nepieciešams). Samaisa un vēl pāris minūtes patur uz uguns bez vāka - lai siers izkūst un dārzeņi uzsilst. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar saviem mīļākajiem zaļumiem!