<i>Jenny May</i> ieraksta veltījumu Ainaram Mielavam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imants Urtāns

Jaunā dziedātāja Jenny May (Maija Stuģe), kas pirms kāda laika veiksmīgi aizsāka darbu pie sava jaunā albuma, kurā bija plānots ierakstīt populāras latviešu dziesmas jaunās un aktuālās versijās, atgriezusies pie šīs idejas un jaunā versijā ierakstījusi Zigmara Liepiņa un Kaspara Dimitera dziesmu «Diskžokejs».

Ir dzirdēts, ka šī dziesma, kas astoņdesmito gadu otrajā pusē bija viena no lielākajiem mūzikas klubu un diskotēku hitiem, esot bijis veltījums astoņdesmito gadu populārākās Rīgas diskotēkas «Poly Disko» dīdžejam Ainaram Mielavam, kas to bija iekļāvis arī savu atskaņojamo dziesmu sarakstā.

Pati Maija ar smaidu komentē: «Zigmara Liepiņa dziesmas klausījos jau agrā bērnībā. Mēs ar ģimeni dzīvojām ārpus pilsētas, un, kad mamma mani mazu ņēma līdzi uz dārzu ravēt, līdzi vienmēr bija arī rādžiņš, un es, pat vēl nemākot runāt un īsti neizprotot dziesmu vārdus, dziedāju līdzi, kā pratu. Pirmais, kas nāk prātā dzirdot vārdu «diskžokejs» ir — disks, žokejs un varētu būt tas, kas daudz mūziku klausās. Taču pēc dziesmas konteksta tas ir dīdžejs, bet nez kāpēc man šis vārds liek domāt, ka šim dīdžejam ir lielas ausis...

Sākumā ļoti baidījos no tā, kā varētu reaģēt mani fani, ka pārdziedu veco labo klasiku, taču vēlāk secināju, ka man radusies fantastiska iespēja atdzīvināt to, kas lēnām izzūd, jo ne katra radiostacija spēlē vecos gabalus tāpēc vien, ka tas vairs nav šo dienu «formāts». Mans mērķis ar jauno programmu ir, lai arī jaunieši, kas nav piedzīvojuši mūsu popmūzikas klasisko vērtību lauru laikus, tagad tos iepazītu, turklāt «roķīgā» un mūsdienīgā variantā. Savukārt vecāka gadagājuma cilvēkiem tā ir iespēja ielūkoties vēlreiz pagātnē, jaunības dienās, kad, iespējams, kāda no šīm dziesmām skanējusi zaļumballē, varbūt arī pirmais skūpsts, pirmā deja, pirmais randiņš... Manas jaunās versijas šīm dziesmām atšķirsies ar skanējumu. Vēstījums jau paliek tas pats, lai arī tagad manā interpretācijā. Lai gan es dziedot noteikti neesmu domājusi par vienu un to pašu, ko Mirdza Zīvere, savulaik dziedot šo dziesmu.»

Ļoti veiksmīgs savulaik izrādījās pirmais Jenny May singls «Bez puišiem nevar», kas tika ierakstīts kopā ar grupu «Double Faced Eels». Tagad darbs pie šā projekta atkal noris pilnā sparā. Dziedātāja ir mainījusi savu menedžmentu un arī ierakstu kompāniju, un tagad par šo projektu rūpējas «Mikrofona ieraksti», kas cer šo albumu sagatavot izdošanai jau šajā pavasarī.

No 17. marta dziesma «Diskžokejs» ir klausāma ekskluzīvi «Latviešu radio 96,8 FM» ēterā, bet no pirmdienas, 23. marta, dziesma būs pieejama arī pārējām radiostacijām, kurās atskaņo mūziku latviešu valodā.

Dziesmas Mp3 jau ir lejupielādējamas portālā «Doremi.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu