Krievija sašutusi par Zviedrijas «Eirovīziju»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YouTube

Krievijas vēstniecība Stokholmā paudusi dziļu pretīgumu par Krievijas atainojumu nedēļas nogalē notikušajā Zviedrijas «Eirovīzijas» konkursa nacionālajā atlasē, ziņo laikraksts «The Local».

Konkursā uzvarēja zviedru dziedātāja Malena Ernmane, kas pārstāvēs savu valsti Krievijā maijā paredzētajā «Eirovīzijas» dziesmu konkursā.

Zviedrijas sabiedriskās televīzijas «Sveriges Television» (SVT) rīkotajā nacionālajā atlasē starp konkursantu uzstāšanos varēja vērot komiķu un dziedātāju starpspēles, kas bija veltītas Krievijas tēmai.

Priekšnesumos tika izspēlēts stāsts par diviem zviedriem, kas dodas uz Maskavu, lai noīrētu krievu dziedātāju, kas uzstātos ar «muzikālu pastkarti no Maskavas». Zviedru ceļotājiem Maskavā nākas sastapties ar «šlāgeru mafiju», bruņotu miesassargu un skaistu sieviešu aplenktu krievu gangsteri.

Galu galā priekšnesums noslēdzās ar tehno stila dziesmu «Tingaling, tingaling», kurā apsmieti visdažādākie iespējamie stereotipi par krieviem, sākot ar «matrjoškas» lellēm, dziedošiem karavīriem, bajāna un balalaikas spēlētājiem un beidzot ar «kazačoka» lēcējiem un puskailām dejotājām ar sarkanām zvaigznēm uz pēcpusēm.

Tomēr Krievijas vēstniecību Stokholmā uzstāšanās nemaz nav uzjautrinājusi.

«Es nezināju, kā reaģēt,» laikrakstam «The Local» atzina vēstniecības pārstāvis Anatolijs Kargapolovs, piebilstot, ka daudzi vēstniecības darbinieki ir sašutuši par aizskarošo un absurdo krievu kultūras atainojumu.

«Mani patiešām skumdina, ka zviedri neredz tālāk par savām robežām un pieturas pie tik šaurprātīgiem un veciem stereotipiem par Krieviju,» sacīja Kargapolovs.

Pats Krievijas vēstnieks Zviedrijā Aleksandrs Kadakins nav komentējis šovu, taču vēstniecība izdevusi oficiālu paziņojumu, nosodot Krievijas apsmiešanu.

«Mēs nereaģējam uz dažu trako ekscentriskumu, kuru rusofobijai vajadzētu viņiem nodrošināt vietu ārstniecības iestādē, nevis uz skatuves,» teikts vēstniecības paziņojumā.

Tikmēr konkursa producents Ronijs Lanss aizstāvēja uzstāšanos, norādot, ka tā ir komēdija un satīra.

«Uzstāšanās tika uzvesta ar humoru un aizrautību. Mums nebija nodoma kādu aizvainot. Tā ir komēdija,» norādīja Lanss.

Viņš uzsvēra, ka šovā drīzāk izsmieti zviedru uzskati par Krieviju, nevis pati Krievija.

Lanss arī piebilda, ka SVT saņēmusi tikai pozitīvas atsauksmes par Eirovīzijas nacionālo konkursu un daudzi skatītāji pat ieteikuši, ka «Tingaling, tingaling» vajadzēja pārstāvēt Zviedriju konkursā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu