Ģirts Ķesteris saņems Harija Liepiņa balvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

27. martā, atzīmējot Starptautisko teātra dienu, Latvijas Teātra darbinieku savienība Harija Liepiņa balvu pasniegs Dailes teātra aktierim Ģirtam Ķesterim.

Lilitas Bērziņas balvu saņems Valmieras Drāmas teātra aktrise Ieva Puķe.

Ģirts Ķesteris ir Dailes teātra aktieris kopš 1994. gada. Pēdējās sezonās viņš ir viens no tiem, kas balsta teātra repertuāru un spēj kļūt par režisora alter ego, iznesot tā ieceres, kā arī veido Dailes teātra tēlu, izsakot savas paaudzes izjūtas un idejas. Īpaši cieša pēdējos gados veidojas Ģirta Ķestera sadarbība ar Dailes teātra vadošajiem režisoriem Mihailu Gruzdovu un Dž. Dž. Džilindžeru. Aktierim ir pa spēkam visplašākais un daudzšķautņainākais lomu diapazons — no Rašida Rahulas (Drakula) A. Vilcāna un I. Šlāpina rokmūziklā «Drakula. Svešās asinis» līdz Eņģelim Gabriēlam grupas «Jumprava» un N. Beļska rokoperā «Izredzētais» (rež. V. Liepiņš).
Aktiera jaunākā loma — De Grijē pēc F. Dostojevska romāna veidotajā izrādē «Spēlmanis. Kūrorta piedzīvojumi» (rež. Romāns Kozaks).

Harija Liepiņa balva pirmo reizi tika pasniegta 2005. gadā, to saņēmuši aktieri Ivars Puga, Vilis Daudziņš, Uldis Anže un Rihards Rudāks. Balvu kandidātus iesniedz Latvijas profesionālie teātri, bet balvu laureātus nosaka Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes balsojums.

Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija notiks 27. martā plkst. 14.30 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Ed. Smiļģa ielā 37/39.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu