Mīlestība bez likumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Džastina Ričardsona un Maksa Šustera seksa rokasgrāmatas «Viss par to, ko jūs nevēlējāties, lai jūsu bērni zina par seksu (tomēr baidījāties, ka viņi pavaicās)» pirmā nodaļa ir veltīta pieaugušo seksualitātei un homoseksuāliem tīņiem.

Viņi iedrošina vecākus runāt par homoseksuālismu tad, kad viņi tikko sāk apjaust seksualitātes ideju. Šie bērni skaidri pasaka, ka vecākiem nav nekādas teikšanas par savu bērnu seksuālo orientāciju.

Autori paskaidro: lai kāda arī būtu jūsu bērna seksuālā orientācija, viņi nodarbosies ar seksu jau vidusskolas laikā. 50% vidusskolēnu, 39% devītās klases skolēnu un 65% vidusskolas beidzēju jau ir bijis sekss. Turklāt lielākā daļa vecāku par to neko nezina. Kādā pētījumā 34% aptaujāto vecāku apstiprināja, ka viņu bērniem ir bijis sekss. Tomēr tad, kad šis jautājums tika uzdots bērniem, izrādījās, ka sekss ir bijis 58% šo bērnu.

Standarta ideja par atturēšanos no seksa līdz kāzām ir novecojusi. Bet kāds tad ir jaunais standarts? Nekādu seksu pirms mīlestības? (Autori atklāj, ka mīlestības definīcija strauji mainās, pienākot naktij, kad tu «jūties uz viļņa». Arī alkohols iespaido mīlestības definīciju.)

Nekādu seksu pirms koledžas? (Grāmatas autori uzdod jautājumu, kā meitene atšķiras pēdējā vidusskolas nedēļā un pirmajā koledžas nedēļā? Un ja viņa vispār neturpina mācības koledžā?)

Grāmatas autori nenosaka nekādus dzelžainus likumus. Tomēr, ja jūs vēlaties, lai jūs bērni būtu drošībā, viņi iesaka jums nopirkt bērniem prezervatīvus (viens no ieteikumiem ir likt savam bērnam trenēties uzvilkt prezervatīvu banānam tumšā istabā) un pārliecināties, ka bērni zina visas pretapaugļošanās metodes un to efektivitāti.

Bet ko darīt, ja meitenes vecāki necieš viņas attiecības ar puisi atšķirīgo rasu dēļ? Ko darīt, ja draudzene krāpj? Ko darīt, ja jūs atklājat, ka neesat tik ļoti iemīlējies, kā jums sākumā likās?

Kā pārdzīvot savu pirmo seksu un nonākt līdz otrajam un piektajam? Un ko darīt, kad bijušo otro pusīšu skaits pieaug?

Grāmatas autori nesniedz tiešas atbildes uz šiem jautājumiem, tomēr viņi iedrošina vecākus atzīt, ka sekss ir tikai sākums. Tieši pēc seksa tīņiem ir nepieciešams padoms no kāda, kam ir vairāk nekā 25 gadi. Kā manas draudzenes vecāki bija sapratuši, īstās problēmas nav saistītas ar atturību, nevainību vai to, kur beidzas robeža starp abpusēju masturbēšanu, orālo seksu un vaginālo seksu. Viņi zināja, ka ar seksu nav tik vienkārši.

Un tad, kad vecāki beidz uztraukties par to, vai viņu bērns to dara vai nedara, viņi daudz labāk var palīdzēt bērniem to visu pārdzīvot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu