Seksa rotaļas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kad sāku satikties ar īstiem puišiem, mani vecāki lika noprast, ka es nedrīkstu palikt vienatnē ar viņiem. Viņi pateica, ka nevarot atturēt mani no seksa un, ja es nodarbojos ar seksu, tad man ir jāizsargājas.

Turklāt viņi skaidri lika noprast, ka es nedrīkstu nenodarboties ar seksu viņu mašīnā, viņu mājā, pēc skolas, mana puiša mājā, mana puiša mašīnā, kā arī nedrīkstu iet uz ballītēm, kur man var rasties vēlme nodarboties ar seksu. Tipiska tēva nostāja — sekss ir labs, bet ne tagad.

Šādi vecāki nav auguši viduslaikos, kad pastāvēja uzskats, ka bērniem nav seksualitātes. Viņi ir seksuālās revolūcijas bērni, kas ir piedzīvojuši apspīlētus krekliņus bez lencītēm un kaņepes podiņā uz palodzes.

Un, protams, arī viņi domāja, ka viņiem būs daudz vairāk un labāks sekss nekā viņu vecākiem. Tas nozīmē, ka šie vecāki tic, ka viņu vecāku seksuālā dzīve bija garlaicīga, bet viņu bērnu seksuālā dzīve ir vienkārši baisa.

Džastins Ričardsons un Maks Šusters grāmatas «Viss par to, ko jūs nevēlējāties, lai jūsu bērni zina par seksu (tomēr baidījāties, ka viņi pavaicās)» autori apraksta tieši tādu situāciju. Grāmatā ir sniegti padomi, kā radīt telpu, kurā bērns var masturbēt vienatnē, ir sniegta atbilde uz jautājumu «Ko darīt, ja bērns ienāk istabā, kamēr jūs nodarbojaties ar seksu?» (Kāds geju pāris atbild: «O! Tu ieraudzīji mūs darām to īpašo lietu, ko iemīlējušies cilvēki dara, kad viņi vēlās, lai otrs justos labi. Kurš no mums lai tevi noliek gulēt?»).

Nodaļas par seska spēlēm ir īpaši aizraujošas. Autori uzskata, ka trešdaļa meiteņu un puse puišu ir spēlējuši seksa spēles ar vienaudžiem vēl pirms pubertātes un «seksa rotaļas līdz piecu gadu vecumam ir tikai bērnu izdoma, jo bērniem patīk būt bez drēbēm, viņiem patīk, ka viņu draugi ir bez drēbēm, un viņi dara visu, kas vien tiem ienāk prātā.»

Grāmatā ir uzskaitītas tādas rotaļas kā Hotdogs pēcpusē, un Bārbijas striptīza viesistaba (autori neuzskata, ka tā ir Bārbijas vaina: «Bērnu seksuālā ziņkārība pret lellēm eksistēja vēl pirms šī lelle bija izgudrota.»). Autori uzsver, ka par to nav jāuztraucas. «Kamēr jūsu bērns šajās spēlītes piedalās labprātīgi, tās viņu nesabojās.»

Kad beidzas šīs spēles? Autori saka: kad beidzas sajūta, ka tās ir spēles. Pubertātes sākums nav konkrēti noteikts. Iestājoties tam, seksa spēles kļūst par seksu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu