Rīgas Zooloģiskajā dārzā atgriezīsies zebras

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maija otrajā pusē Rīgas Zooloģiskajā dārzā atgriezīsies zebras, TVNET informēja Zooloģiskā dārza Informācijas dienestā.

Šā gada 7. aprīlī Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptēja finansējuma piešķiršanu zebru mītņu kompleksa tehniskā būvprojekta izstrādei. Vācijā jau kopš rudens ceļojumu uz Rīgu gaida divas jaunas zebru meitenes. Jaunajām iemītniecēm paredzēts iekārtot plašu pagaidu mītni, kurā mitināties līdz Savannas ekspozīcijas atklāšanai.

Rīgas zoodārzā zebru jaunkundzes ieradīsies ap 20. maiju un visus līdzekļus, kas nepieciešami viņu transportēšanai, kā arī ērtas pagaidu mītnes labiekārtošanai Bantengu mājā, paredzēts savākt ar „Narvesen” un „Preses apvienības” organizētās akcijas „Atbalsti Āfrikas savannas dzīvniekus Rīgas Zooloģiskajā dārzā” palīdzību.

Sakarā ar zebru ierašanos pārcelšanos gaida pašreizējās Bantengu mājas iemītnieces lamas alpakas un tālā zoodārza nostūrī mītošās mājas lamas.

Jau ziņots, ka janvāra postošajā Zebru mājas ugunsgrēkā bojā gāja visi ēkā dzīvojošie dzīvnieki - trīs zebras, trīs strausi un dižantilope. Rīgā mitinājās 2003.gadā Čehijā dzimis un 2004.gadā uz Zooloģisko dārzu atceļojošais Čehs, kā arī divas zebru meitenes - 2006.gadā Vācijā dzimusi un 2007.gadā uz Rīgas Zooloģisko dārzu atvestā Pija un 1995.gadā tepat Rīgā dzimusī Gamma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu