Kāpēc sieviete negrib vīrieti?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne

Šoreiz uz šo jautājumu atbild Kalifornijas ārsti — seksologi.

Pēc rūpīgām pārbaudēm un dažādiem testiem, kuros piedalījās aptuveni simts sievietes vecumā no 18 līdz 60 gadiem, mediķi nonāca pie slēdziena, ka testosterona līmenis sievietes organismā ir noteicošais faktors, kas atbild par seksuālo iekāri. Jo augstāks tas ir, jo aktīvāka ir sievietes seksuālā dzīve.

Tāpat šajā pētījumā zinātnieki noskaidroja gan fizioloģiskos, gan emocionālos apstākļus, kas nelabvēlīgi ietekmē daiļā dzimuma libido. Tie būtu:

- Hormonālie pretapaugļošanās līdzekļi. Katrai trešajai sievietei, kura lieto pretapaugļošanās līdzekļus, ir pazemināta seksuālā vēlme.

- Bērna piedzimšanas un tā zīdīšanas laikā daudzām sievietēm stipri mazinās interese par seksu.

- Mūsdienās tik populāro antidepresantu lietošana tāpat var novest pie ļoti pasīvas seksuālās apetītes.

Savukārt uz testa jautājumu, kāda vīrieša uzvedība vai īpašība var nomākt vēlmi mīlēties, sievietes atbildēja:

- 55% no aptaujātajām sievietēm zaudēja interesi par seksu, ja viņām netika uzdāvināts tas, ko viņas vēlējās. Tas liecinot par skopumu vai vīrieša nespēju nopelnīt pietiekami daudz naudas.

- 30% nespēja stāties intīmās attiecībās, ja mīļotais vīrietis bija alkoholiskā reibumā, neveltīja pietiekami daudz uzmanības un neizrādīja savas rūpes.

- Un tikai 15% no visām sievietēm atteicās no seksuālām attiecībām, ja vīrietim nelabi smakoja mute, nepatika viņa aromāts, neapmierināja liekais svars un ārējais izskats.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu