Grantiņš jau 1988.gadā mēģinājis izdarīt slepkavību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu un nodevusi kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 1972.gadā dzimušo Ivaru Grantiņu, kas pērn augustā nogalināja savu 11 gadus veco meitiņu, informē Valsts policijā. Policija savākusi pierādījumus par Grantiņa trīs izdarītām slekavībām un vienu vēl pagājušā gadsimta 80.gados izdarītu slepkavības mēģinājumu.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki pabeidza pirmstiesas izmeklēšanu un nodeva kriminālprocesa materiālus Zemgales Tiesas apgabala prokuratūrai ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu pēc Krimināllikuma 118.panta 3.daļas, 175.panta 2.daļas, 180.panta 1.daļas, 274.panta 1.daļas pret Grantiņu par mazgadīgās meitas, sievas un savas paziņas slepkavībām, kā arī par trīs mobilo telefonu zādzībām un dokumenta iznīcināšanu.

Tāpat, veicot izmeklēšanu, savākti pierādījumi par 1988.gadā izdarītas slepkavības mēģinājumu, kas saistīta ar izvarošanu. Kopumā savākti pierādījumi par astoņiem šīs personas izdarītiem noziedzīgumiem.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka slepkavības izdarītas sevišķi pastiprinošos apstākļos ar sevišķu cietsirdību, pēc slepkavībām sadalot līķus nolūkā slēpt nozieguma pēdas.

Grantiņam draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu