Sāk veidot «Eirovīzijas 2009» skatuvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No pirmdienas Maskavas Olimpiskais sporta centrs pamazām tiek nodots «Eirovīzijas» dziesmu konkursa rīcībā, lai līdz maijam taptu līdz šim lielākā un krāšņākā šī konkursa skatuve, ziņo «LTV» pārstāvji.

Pirmie savus darbus uzsākuši vairāk nekā 200 tehnisko darbinieku no visas pasaules, lai realizētu amerikāņu dizainera Džona Keisija vērienīgo ieceri. Uzbūves tehniskie projekti un praktisko darbu vadīšana uzticēta Džimam Fainbergam (Jim Fainberg), kas veica analogu darbu 2003. gadā Latvijā, kad «Eirovīzijas» starptautiskais fināls notika Rīgā, «Eirovīzijas» skatuves uzbūves aizkulises atklāj Latvijas Televīzijas delegācijas vadītāja Iveta Lepeško. 

Skatuves, tās apgaismošanas, kā arī video tehnoloģiju parametri ir iespaidīgi: tehniskais ekipējums kopumā sasniedz 450 tonnu, ekrānu virsmas laukums ir 2000 kvadrātmetru, skatuves laukums - 1000 kvadrātmetru, apgaismes iekārtu darbību nodrošinās 1723 gaismas vienības, izmantojamo trošu garums sasniegs 3000 metrus, bet kopējais kabeļu garums - 110 kilometrus. Konkursa atspoguļošanu daudzmiljonu skatītāju auditorijai nodrošinās 24 kameras. Televīzijas tiešraižu un arī pasākuma inscenētājs ir jaunais krievu režisors Andrejs Boltenko.

Kļuvis zināms, ka pusfinālus 12. un 14. maijā vadīs dziedātāja Alsu un ekrāna zvaigzne Andrejs Malahovs. Savukārt vēl joprojām nav paziņots un, iespējams, lielākas intrigas uzturēšanai oficiāli tā arī netiks izpausti lielā fināla tiešraides vadītāji. Ne Latvijas Televīzijas delegācijas pārstāvji, ne Krievijas organizatori neapstiprina neoficiāli izskanējušo informāciju, ka finālu varētu vadīt Holivudas zvaigzne Mila Jovoviča.

Par to, vai šova grandiozās ieceres būs sasniegušas vēlamos rezultātus, LTV1 skatītāji varēs pārliecināties, vērojot gan abus starptautiskos pusfinālus 12. un 14. maijā, gan arī lielo finālu 16. maijā. Kā ziņots, Intars Busulis uzstāsies otrajā pusfinālā 14. maijā. Pirms visām trim starptautiskajām tiešraidēm LTV1 piedāvās arī raidījumu „Latvija – turam īkšķus!”, kas ļaus ieskatīties šova aizkulisēs un izjust gaidīšanas satraukumu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu