6. Berimora Darbnīcu vadīs režisors un animators Edmunds Jansons

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Zeltiņa

Šogad 15 animāciju mīlošiem bērniem skolēnu brīvdienas aizsāksies ar kino veidošanu 6. un 7. aprīlī Rīgas Kinomuzeja telpās. 8. Bērnu Filmu festivāla «Berimora kino» ietvaros notiks jau sestā Berimora Animācijas Darbnīca, kas tiek rīkota sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un Rīgas Kinomuzeju.

2004. gadā «Berimora kino» ietvaros pirmoreiz tika rīkota radošā animācijas darbnīca bērniem vecumā no 6 – 13 gadiem bez priekšzināšanām animācijā. Bērnus apmācījuši un ar saviem darbiem iepazīstinājuši gan Latvijas animatori, gan ārvalstu pasniedzēji. Darbnīcas mērķis ir iepazīstināt bērnus ar animācijas tapšanas procesu un veicināt bērnu radošo attīstību.

Vienlaikus darbnīca ir gan mācību stunda, gan lieliska atpūta, kur tiek apgūtas jaunas iemaņas, sastapti jauni draugi un atrasts iepriekš nebijis vaļasprieks. Īpašs prieks par bērniem, kas darbnīcā un žūrijā piedalās jau vairākus gadus, un ir kļuvuši par īsteniem «Beimora» draugiem. Šogad Berimora Darbnīcā piedalīsies arī bērni, kas apgūst animācijas pamatprincipus Annas Armanes vadītajās nodarbības «Es un Kino» Rīgas Kinomuzejā.

6. Berimora Darbnīcas laikā bērni Edmunda Jansona( «Šķērgriezis», «Čiža acīm») vadībā mācīsies, kā top animācijas filma aplikācijas tehnikā. Turklāt pašu veidoto filmu bērni varēs noskatīties uz lielā ekrāna kino Rīgas Lielajā zālē filmu festivāla «Berimora kino» noslēguma ceremonijā.

Šogad «Berimora kino» notiks no 4. – 12. aprīlim kinoteātros «Rīga» un «Parex Plaza».

Programmā iekļautas 19 filmas no Nīderlandes, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas, kā arī Īslandes, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Filmu programma un seansu laiki: www.arsenals.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu