/nginx/o/2018/07/16/9976743t1h87cf.jpg)
Pildītas olas ir garšīga un viegli pagatavojama uzkoda ne vien Lieldienu, bet arī citu svētku galdā. Konditorejas-kafejnīcas «Saldais lācis» vadītāja Baiba Lāce norāda, ka ar to pildījumu un dekorācijām var variēt, lai izpatiktu dažādām gaumēm. Tāpat pildītas olas labi iederēsies dārza svētkos.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
10 olas;
2 ēd. k. majonēzes;
anšovi;
zaļumi;
ķiršu tomātiņi.
Gatavošanas gaita
Pildīšanai der cieti vārītas olas, tāpēc tās vāra apmēram 10 minūtes. Olu daudzums ir atkarīgs no tā, cik daudz vēlaties taisīt. No vienas olas sanāk divi uzkodas gabaliņi.
/nginx/o/2018/07/16/9976733t1h565b.jpg)
Kad olas gatavas un atdzesētas, tās jānomizo un ar asu nazi jāpārgriež gareniski uz pusēm. Jāmizo un jāgriež uzmanīgi, lai nesabojātu olas baltumu.
/nginx/o/2018/07/16/9976735t1hfe70.jpg)
No olu pusītēm izņem dzeltenumus un tos ar dakšiņu saspaida. Dzeltenumiem pievieno majonēzi un sajauc viendabīgā masā. Majonēzi var aizstāt arī ar krējumu un sinepēm. Masai var pievienot arī dažādas garšvielas.
/nginx/o/2018/07/16/9976737t1h89fc.jpg)
Olu pusītes liek uz šķīvja un ar konditorejas maisiņa palīdzību sapilda atpakaļ olu dzeltenumu masu. Dekorē ar anšovu filejām, tomātiņiem un zaļumiem.
/nginx/o/2018/07/16/9976739t1h1127.jpg)
Dekorēt pildītās olas var arī ar daudz ko citu – siļķes gabaliņiem, svaigiem vai marinētiem gurķiem un tamlīdzīgi.
Labu ēstgribu!