«Berimora kino» trešdienā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Pavasara brīvdienās 8. Rīgas Starptautiskais Bērnu filmu festivāls «Berimora kino» turpina iepriecināt savus skatītājus, trešdien, 8. aprīlī 15:00 piedāvājot noskatīties filmu no Īslandes «Ieputināti sniegos». Tas ir stāsts par zēnu vārdā Kalli. Viņš ar mammu dzīvo Īslandes galvaspilsētā Reikjavikā, un viņa dienas paiet skatoties filmas, TV šovus un spēlējot datorspēles. Ziemassvētkos viņš tiek nosūtīts pie sava tēva un viņa jaunās ģimenes dziļos laukos. Lai arī sākumā zēnas nomaļajā lauku sētā ir bezgala garlaicīgi, drīz sākās piedzīvojumi, kuros Kallem un viņa pusmāsai nākas saskarties ar neatlaidīgu spociņu, balto lāci un īstu ziemeļu sniega vētru, kas uz laiku pārrauj visus sakarus ar ārpasauli. Režisors Ari Kristinssons lieliski parāda, ka situācijā, kad esi ieputināts sniegā līdz acīm, vari aizmirst par savu mobilo telefonu, jo vienīgai, kas spēs tevi izglābt, ir draugi. Vēl varēs novērot neparastu piemēru tam, kas notiek, ja suni cienā ar saldumiem. Brīnišķīgs stāsts par draudzību, kas rodas kopā pārvarot nedienas. Tas viss uz sniegotās un bargās Īslandes fona. Filma domāta bērniem no 8 gadu vecuma.

Vēlāk pēcpusdienā 17:00 turpat kinoteatrī «Rīga» iespēja noskatīties pusaudžu drāmu «Īpašā vasara». Kirsi jeb Kid, kā viņai pašai patīk sevi saukt, ar mammu, labāko draugu Jampi un viņa mammu ceļo ar auto no Gēteborgas Zviedrijā uz Somiju, lai tur pavadītu vasaras brīvdienas. Kirsi nevēlas doties šajā ceļojumā, un paņem līdzi diktofonu, lai veidotu reportāžas par to, cik stulbas ir viņas brīvdienas Somijā, tomēr tā vietā viņai nākas pārvērtēt attiecības gan ar māti, gan savu lābāko draugu, kuram pienācis  vecums, kad par visu vairāk gribas redzēt, kas meitenēm zem svārkiem. Filmu var dēvēt par režisores Nannas Huolmanes autobiogrāfisku stāstu par meiteni, kura dzīvi krāso tikai melnās un baltās krāsās. Viņas tēvs traģiski gājis bojā un mamma cīnās, meiteni audzinot viena. Kid kaislība pret žurnālistiku un raportāžu veidošanu kļūst par saikni, kas palīdz pārvērtēt un atrisināt saspīlētās attiecības ar mammu. Šo filmu ieteicams skatīties no 12 gadu vecuma.

www.arsenals.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu