«Berimora kino» piektdien

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Turipinās 8. Starptautiskais Bērnu Filmu festivāls «Berimora kino». No šodienas bez tā tradicionālās norises vietas kinoteātra «Rīga», filmas tiks demonstrētas   arī kinoteātrī «Parex Plaza».

Kinoteātrī «Rīga» skatītājiem pēdējo reizi tiks piedāvāta iespēja noskatīties filmas «Vētrassirds» un «Īpašā vasara».  «Vētrassirds» ir klasiska ģimenes filma skolasbērniem ar vecākiem par mazas meitenes un suņabērna draudzību, kas nereti rada lielas nekārtības. Šī filma piemērota bērniem jau 8 gadu vecuma, savukārt filma «Īpašā vasara» ir stāts par meiteni Kirsi, kura brīvlaika laikā vēlas veidot reportāžas par to, cik stulbas ir viņas brīvdienas Somijā, tomēr tā vietā viņai nākas pārvērtēt attiecības gan ar māti, gan savu lābāko draugu, kuram pienācis vecums, kad par visu vairāk gribas redzēt, kas meitenēm zem svārkiem. Šī filma ieteicama sākot no 12 gadu vecuma.

Savukārt kinoteātrī «Parex Plaza» festivāla ietvaros tiks demonstrētas 3 filmas.
Plkst. 11:30 3.auditorijā «Makša nedienas» un 11. auditorijā «Templiešu bruņinieku dārgumi III: Čūskkroņa noslēpums», bet 13:30 9. auditorijā tiks demonstrēta filma «Frode un citi resgaļi».

«Makša nedienas» stāsta par Maksu, kurš ārkārtīgi kautrējas no savas mammas, jo uzskata, ka viņa ir maksimāli mulsinoša. Tai pat laikā, viņš ir ieķēries klasesbiedrenē Ofēlijā, kuras priekšā, protams, vēlas izcelties. Tomēr nemaz nav tik viegli apvienot krutā zēna tēlu, būt labam draugam un tajā pat laikā neļaut savai mammai to visu izjaukt. Režisore Lotte Svendsena filmu nolēmusi uzņemt pēc tam, kad panākumus guva seriāls, kura pamatā ir Makša stāsts. «Makša nedienas» ne tikai saņēma lielu skatītāju priekrišanu mājās Dānija, bet arī pozitīvu kritiķu novērtējumu Berlīnes filmu festivālā.

Savukārt tiem, kas apmeklējuši «Berimora kino» iepriekšējos gadus nebūs sveši Matiasa, Nīsa un Katrīnas piedzīvojumi filmā «Templiešu bruņinieku dārgumi III: Čūskkroņa noslēpums».


Filmas galvenie varoņi, Matiass, Niss, Katrīna un mazā Fija, dodas līdzi Templiešu bruņinieku Lielmeistaram uz Maltu, lai atdotu Čūskkroni tā sākotnējiem īpašniekiem – Maltas bruņiniekiem. Tomēr kāds sens priesteru ordenis pamanās nolaupīt gan kroni, gan vienu no pusaudžiem.


Vēlāk turpat kinoteātrī «Parex Plaza»” 13:30 jautra filma «Frode un citi rezgaļi» pašiem mazākajiem skatītājiem. Frode ar nepacietību gaida lielo vasaras balli, kurā būs iespēja izjāt ar ziloni. Taču mājas pārvaldnieks pieprasa samaksu par pagalma lietošanu balles laikā. Tai pat laikā mistera Storma dzīvoklī notiek virkne mīklainu zādzību. Izmisušais kungs piesola atlīdzību tam, kurš uzrādīs zagli. Frode ar saviem draugiem apņemas noķert zagli, tikt galā ar pārvaldnieku un atgriezt iespēju kārtīgi izpriecāties vasaras ballītē. Filmā atainotās situācijas liks pasmieties ikvienam. Bērni pavasara brīvlaikā varēs smelties dažadus trikus kā izjokot skolotājus. Patiesi jauks stāsts par to, kā draugi turoties kopā var piepildīt vēlmes un sapņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu