«Berimora kino» svētdien piedāvā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Svētdien, 12. aprīlī kinoteātra «Rīga» Mazajā zālē vēl var paspēt noskatīties 8. Starptautiskā Bērnu filmu festivāla «Berimora kino» filmas.

Plkst. 15:00 tiek piedāvāts animācijas seanss pašiem mazākajiem. Seansā tiks izrādītas 4 jaunākās latviešu un viena lietuviešu animācijas filma.

Pasaules pirmizrādi «Berimora kino» ietvaros piedzīvo Māra Brinkmaņa filma «Dzīvais ūdens», kas stāsta par draugiem Munku un Lemiju, kuri tuksnesī cenšas izaudzēt augļu koku, kam nepieciešams ūdens. Munkam izdodas atrast avotu ar neparastu ūdeni. Tikko to uzlej stādam, tas sāk plaukt, zaļot un nest augļus brīnumainā ātrumā. Paziņa Zaļais Sliņķis, mēģinādams arī tikt pie augļiem, nejauši izlej brīnumaino ūdeni un atdzīvina aizvēsturiska skeletu. Tikai pēc briesmu pilnas bēgšanas un asprātīgas rīcības abiem draugiem izdodas tikt galā ar agresīvo skeletu un paglābties. Vēl festivāla laikā Latvijas pirmizrādi piedzīvo Reiņa Kalnaeļļa «Kad āboli ripo». Tas ir stāsts par draudzību un saticību. Piepilsētas ābeļdārzā, senlaicīgā koka skapī dzīvo Kaķis ar savu draugu Peli. Šoruden, kamēr Kaķis lasa ābolus, viss izvēršas citādi. Pēkšņi dārzā nez’ no kurienes ieripo savāda ola.

Vēl šajā seansā tiks izrādītas Rozes Stiebras «Māsa un brālis», kurā māsa un brālis sapņo vienus un tos pašus piedzīvojumus, taču katrs no viņiem savu sapni tulko citādi. Sapnis ceļo turp, kur mūsu šobrīd nav, katra neveiksme pārvēršas jaunā iespējā, bet mērķis vienmēr paliek nesasniedzams. Jāņa Cimmermaņa «Lācis nāk!» stāsta par to, ka uz peldoša ledus gabala Roņu salā ierodas lācis no Latvijas. Uz salas viņš ar savu klātbūtni izbiedē tās nedaudzos iedzīvotājus un rada virkni komisku situāciju. Par godu Lieldienu dienai seansā tiks demonstrēta arī lietuviešu režisores Jurates Leikaites filma «Lieldienu rīts», kuras pamatā ir režisores bērnības atmiņas par to, kā vakaros viņa ar vecmāmiņu krāsoja Lieldienu olas, un vecmāmiņa mēdza stāstīts dažnedažādus aizraujošus stāstus; par to, kā pasaule radās no olas, par Lieldienu vecmāmuļu un Labestības Liliju, kas uzplaukst ik gadu Lieldienu rītā.
Animācijas seanss domāts gan lieliem, gan maziem un ir bez vecuma ierobežojuma.

Savukārt plkst. 17:00 tiks demonstrēta islandiešu piedzīvojumu filma «Ieputināti sniegos». Tas ir stāsts par zēnu vārdā Kalli. Viņš ar mammu dzīvo Īslandes galvaspilsētā Reikjavikā, un viņa dienas paiet skatoties filmas, TV šovus un spēlējot datorspēles. Ziemassvētkos viņš tiek nosūtīts pie sava tēva un viņa jaunās ģimenes dziļos laukos. Lai arī sākumā zēnam nomaļajā lauku sētā ir bezgala garlaicīgi, drīz sākās piedzīvojumi, kuros Kallem un viņa pusmāsai nākas saskarties ar neatlaidīgu spociņu, balto lāci un īstu ziemeļu sniega vētru, kas uz laiku pārrauj visus sakarus ar ārpasauli. Režisors Ari Kristinssons lieliski parāda, ka situācijā, kad esi ieputināts sniegā līdz acīm, vari aizmirst par savu mobilo telefonu, jo vienīgai, kas spēs tevi izglābt, ir draugi. Vēl varēs novērot neparastu piemēru tam, kas notiek, ja suni cienā ar saldumiem. Brīnišķīgs stāsts par draudzību, kas rodas kopā pārvarot nedienas. Tas viss uz sniegotās un bargās Īslandes fona.

Filma domāta bērniem no 8 gadu vecuma.

www.arsenals.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu