Notiks Ievas Akurateres un Arņa Miltiņa koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

26. aprīlī klausītāji tiek aicināti uz Ievas Akurateres un Arņa Miltiņa tikšanos kopīgā koncertā «Nesaki man neko…», kurā tiks izdziedātas sen dzirdētas, jaunības maksimālisma, ideālisma un romantisma caurstrāvotas Māra Putniņa, Ulda Ozola, Jura Riekstiņa un citu autoru dziesmas vēl no Pirmsatmodas laika repertuāra, informē pasākuma pārstāve Dzintra Burģele.

Koncerta programma veidota, par pamatu ņemot 1985. gada Anglikāņu baznīcā koncerta laikā veikto ierakstu, ko toreiz ar pusprofesionālu magnetofonu ierakstīja «Pērkona» pirotehniķis Mārtiņš Kacens, saglabājot magnetofona lentē ne vien abu dziedātāju tā laika māksliniecisko un emocionālo uzdrīkstēšanos un varēšanu, bet galvenais — dokumentētu šā nu jau vēsturē aizgājušā laikmeta izjūtu. Koncertā toreiz tika izpildītas 38 dziesmas…

26. aprīlī «Mazajā ģildē» koncerta pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt dziedātāju iemīļotākās, toreiz koncertā skanējušās dziesmas («Nesaki man neko», «Mans brālis», «Vientuļais bruņinieks», «Kā upe», «Dainas» u. c.). Koncerta otrajā daļā skanēs Ievas Akurateres un Arņa Miltiņa dziesmas no jaunākiem muzikāliem projektiem.

Kopā ar Ievu Akurateri un Arni Miltiņu koncertā piedalīsies Kaspars Zemītis (klasiskā ģitāra), Matīss Akuraters (perkusijas) un Jānis Miltiņš (klavieres). Koncerta viesi: Jānis Ruņģis (ģitāra) un Latvijas Nacionālās operas solists Guntars Ruņģis — mūziķis, kurš vēsturiskajā Anglikāņu baznīcas koncertā spēlēja soloģitāras partijas, bija Valsts akadēmiskā kora «Latvija» korists un grupas «Tukums-3» soloģitārists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu