Domburs: «draugiem.lv» no partijām prasa pārāk augstu maksu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Žurnālists Jānis Domburs esot piekritis piedalīties «draugiem.lv» priekšvēlēšanu sadaļas veidošanā kā neatkarīgs žurnālists, kurš nav visa projekta līdzautors un kura honorārs ir nemainīgs neatkarīgi no portāla ieņēmumu apjoma. Arī viņam šķiet, ka «draugiem.lv» par politisko spēku priekšvēlēšanu profilu izveidi prasa pārāk augustu samaksu.

Saistībā ar apvienības «Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdera Roberta Zīles paziņojumu, ka «draugiem.lv» nodarbojas ar šantāžu, Domburs norāda, ka priekšvēlēšanu sadaļa nav, izsakoties Zīles vārdiem, «portāla un Jāņa Dombura kopprojekts». Projektā viņš piekritis piedalīties, jo iecere izvērst priekšvēlēšanu komunikāciju interneta vidē ir apsveicams process».

Domburs atzīmē, ka arī viņam subjektīvi šķiet, ka ka samaksa par Eiropas Parlamenta un Rīgas Domes kandidātu sarakstu profilu veidošanu ir pārlieku augsta, un tai trūkst argumentācijas.

«Uzzinot «draugiem.lv» komerciālos nosacījumus partiju profilu izvietošanai, arī es izteicu savu neizpratni un iebildes portāla veidotājiem, kā arī aicināju publiski argumentēt portāla cenu pamatojumu. (..) Savukārt maksa par profilu izveidi citu pašvaldību kandidātu sarakstiem ir nesalīdzināmi zemākas un nerada tik augstu materiāla rakstura barjeru saziņai ar interneta lietotājiem,» paziņojumā masu medijiem skaidro žurnālists.

«Ceru, ka šo publisko strīdu rezultātā tomēr tiks atrasts samērīgs vidusceļš starp politiķiem un «draugiem.lv», lai panāktu partiju iesaisti «draugiem.lv» projektā un interneta lietotājiem būtu pieejamas pilnvērtīgas priekšvēlēšanu diskusijās arī šajā saziņas līdzeklī.»

«Attiecībā uz Zīles kunga publisko jautājumu – «Vai tas nozīmē, ka pirms vēlēšanām politiķiem nāksies maksāt arī par dalību «Domburšovā» televīzijā?» - vēlos atgādināt, ka šis raidījums tiek finansēts tikai un vienīgi no sabiedriskās televīzijas budžeta un par dalību tajā nekad nav bijuši un nebūs nekādi maksājumi, raidījuma saturs un dalībnieku sastāvu nosaka autors atbilstoši žurnālistikas ētikas principiem.»

«Visbeidzot, vēlos izteikt atzinību Zīles kunga iniciatīvai publiski iztirzāt šī projekta «spēles noteikumus» un, izmantojot gadījumu, izsaku cerību, ka Roberts Zīle un viņa kolēģi politikā tikpat konsekventi iestāsies par naudas lomas politikā mazināšanu arī visos citos gadījumos,» paziņojumā raksta Domburs.

kategoriski noliedza

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu