Kad vīrietis saka sievietei «jā»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Kādas sievietes vīrietī izraisa ne tikai iekāri, bet arī cieņu, sajūsmu, mīlestību?

Būt liktenīgajai. Vienīgajai. Kurai VIŅŠ atzītos savā bezspēcībā: «Bez tevis es nespēju dzīvot…» Prātu un sirdi suģestējoši vārdi, vai ne? Tik kāroti. Tik vilinoši. Bet nereti tik nereāli. Tos gribas dzirdēt visām. Arī tām, kuras reiz tos dzirdējušas un nupat jau sāk aizmirst, kā bija būt skaistākajai, jaukākajai, gudrākajai, mīļākajai sievietei pasaulē.

Kā padarīt vīrieti vāju?

Jautājums — kādam nolūkam? Kādu vīrieša «jā» gaida sieviete?

«Jā» — vienai naktij, mīlas romānam, mīlestībai uz mūžu vai liktenīgo «jā» Dieva vai dzimtsaraksta darbinieces un mācītāja priekšā?

Sievietes saka: «Es sapņoju par lielu, skaistu mīlestību.» Viņa satiek vīrieti, viss noris kā pasakā, mēnesi, divus, gadu, un kaut kādu iemeslu dēļ viņi izšķiras.

Vai sieviete priecājas, ka viņai tā ir veicies, ka viņa ir izbaudījusi skaistas, patiesas jūtas, lidojumu? Nē. Viņa gaužas, ka pievilta, vīlusies, bet galvenokārt pārdzīvo, ka tā vairs nav. Jo līdz kapa malai gribas ģimeni, bērnus. Stabilitāti. Mēdz sacīt: sievietei jau asinīs ir ielikts ģimeniskums, ligzdiņas vīšana.

Gadsimtiem ilgi ir briedusi atziņa, stereotips, ka sievietes laimes pamatā ir laba ģimene. Sieviete var būt izglītota, strādāt labi atalgotu darbu, veiksmīgi virzīties augšup pa karjeras kāpnēm, bet, ja sievietei nebūs vīra, bērnu (!), gandrīz neiespējami būs pārliecināt pasauli, vēl jo vairāk savus miesīgus vecākus, ka neprecētā meita ar dzīvi ir apmierināta.

Jau no bērna kājas meitenēm tiek mācīts: jābūt pieklājīgām, čaklām, izglītotām, skaistām, kārtīgām utt. Ar vislabākajiem nodomiem meitene tiek gatavota par labu sievu savam vīram un māti saviem bērniem. «Kas tevi tādu ņems par sievu?» nogroza galvu māte. Meita atspurdz, ka neprecēsies, tomēr dziļi iekšā kaut kas paliek.

Kāpēc sieviete alkst padarīt vīrieti savā priekšā bezspēcīgu? Lai sev un apkārtējiem pierādītu savu varenību un sievišķo spēku? Nē, īstenībā sieviete vēlas padarīt vīrieti atkarīgu no sevis. Izdarīt jau to var.

Jautājums: vai vajag?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu