Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Burkānu zupa ar pistācijām (2)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī burkānu zupa ir izcili vienkārši pagatavojama, un ja tai pievienosit dažas interesantas garšvielas, rezultāts būs ēdiens, kurš varētu garšot pat burkānu nemīlētājiem.

Izejvielas

  • 2 lieli dzeltenie sīpoli, sagriezti gabaliņos
  • 650 g burkānu, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
  • 4 daiviņas ķiploka, sagrieztas gabaliņos
  • 3 tējk. sviesta
  • 400 ml dārzeņu (veģetārajai versijai) vai vistas buljona
  • 150 ml saldā krējuma
  • sāls un pipari pēc garšas
  • garšvielas pēc izvēles (karijs, Kajēnas pipari, čili, ingvers, saldās paprikas pulveris, kardamona sēklas, sinepju sēklas utt.)
  • pistācijas (bez sāls) pārkaisīšanai

Gatavošana

  1. Sviestā, nepārtraukti maisot, pāris minūtes uz vidējas uguns apcep visas garšvielas (ja cep kardamona vai sinepju sēklas, pannai jāliek vāks!). Pievieno gabaliņos sagriezto sīpolu, ķiploku un cep vēl 2 minūtes. Tad pievieno burkānus, cep uz vidējas uguns 5 minūtes.
  2. Pievieno buljonu. Izmaisa un liek pannai vāku virsū. Sautē 20 minūtes uz mazas liesmas, kamēr burkāni mīksti.
  3. Tad, izmantojot vai nu rokas blenderi, vai virtuves kombainu, burkānus sablendē, lai veidojas viendabīga masa. Pēc garšas pievieno sāli. Pielej saldo krējumu un izmaisa.
  4. Ja nepieciešams, pirms pasniegšanas zupu uzsilda. Lej bļodiņās un pārber ar pistācijām.
Komentāri (2)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu