Kam noteikti jābūt jūsu garderobē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix/AP

Sākot veidot garderobi, jāatrod sava individuālā krāsu palete un tajā jāizvēlas galvenie priekšmeti, ar kuriem sākt garderobes veidošanu. Izvēli, protams, noteiks arī auguma proporcijas, sejas ovāls, mērķis, uzdevums, raksturs, kustība, runas veids un temperaments, vecums, stils un citas lietas.

Pagaidām pievērsīsimies apģērba gabaliem un ansambļiem, kādus no tiem var izveidot. Vēl ir svarīga krāsu tonalitāte — vai jūs piederat pie aukstās vai siltās, piesātinātās vai pludinātās krāsu paletes. Šai tonalitātei noteikti jāvalda jūsu garderobē. Nedrīkst sajaukt aukstās un siltās paletes toņus. Tad neveidosies saskanīgs ansamblis.

Sāksim ar kostīmu vai žaketi. Zem tās kreklveida blūze — balta vai pasteļtonī. Arī blūze var būt gan laikmetīga, gan vecmodīga un konservatīva. Izvēlieties laikmetīgu piegriezumu atbilstošā tonalitātē. Otrai blūzei jābūt greznai — no zīda vai cita smalka auduma. Tad tops ar lielāku kakla izgriezumu un svīteris. Pie žaketes valkā elegantus svārkus vai labas kvalitātes klasiskas bikses. Stilisti žaketi iesaka kā universālu apģērba gabalu, pie kura var ģērbt klasiskās bikses vai svārkus. Žaketi velk arī ar zīda blūzi un elegantiem svārkiem vai ar biksēm, topu un rotām.

Mazā melnā vakarkleita ir ieteicama jebkurā garderobē. To papildina ar jūsu iemīļotajiem aksesuāriem, kurpēm un grimu jūsu krāsu paletē.

Šie priekšmeti ir tik mūžīgi un klasiski, ka tos var atjaunot un atsvaidzināt ar modes aksesuāriem katru sezonu, un jūs vienmēr būsiet eleganta un moderna.

«Džentlmeņa komplekts». Kad ir iegādāti pamata garderobes priekšmeti, varam sākt veidot savstarpēji saskanīgu lietu ansambļus. Piemēram, ar 12 priekšmetiem var veidot līdz 60 ansambļiem. Tā var nopietni atrisināt problēmu «nav ko vilkt mugurā». Taču, lai viss noritētu saskanīgi, jāievēro sava krāsu toņu palete un par pamattoni jāizvēlas kāds no neitrālajiem toņiem (melns, brūns, tumši zils vai pelēks), kāds no gaišajiem toņiem (balts, ziloņkaula, citrondzeltens, rozā, laša krāsa) un kāds no piesātinātajiem toņiem (sarkans, koraļļu sarkans, ciklamenu, tirkīza, zaļš).

Ir īpaši svarīgi, lai apģērba gabali, kuri atrodas tuvāk sejai (blūzes, krekli, T krekli, topi), noteikti atbilstu jūsu krasu toņu paletei. Ja kāda apģērba gabala tonis nebūs gluži vajadzīgajā paletē, tā būs pusbēda, ja sejas tuvumā būs apģērba gabals jūsu krāsu toņa paletē (šallīte, rotas, apkaklīte utt).

Tagad par universāla apģērba komplekta paraugu no 12 gabaliem dāmai, kura atbilst siltajai pludinātajai krāsu paletei:

• A + B — kostīms neitrālā krāsā (brūna žakete un svārki);
• C + D — ar pirmo kostīmu tonī saskaņots kostīms (koraļļu sārta žakete un svārki);
• E — krēmkrāsas kokvilnas krekls;
• F — ikdienas sporta krekliņš džersijas adījumā (koraļļu sārts);
• G — krēmkrāsas vakara blūze;
• H — bikses, krāsā pieskaņotas A + B;
• I + J — kostīmkleita (brūna, koraļļu vai krēmkrāsā);
• K —trikotāžas jaciņa (brūna vai krēmkrāsas);
• L —kardigana jaka (brūna vai krēmkrāsas).

Iespējamie apģērba gabalu salikumi:

l. I + J + L          21. J + FL              41. F + K+D
2. I + J + K         22. J + F + K         42. F + K + H
3. I + J + A         23. J + G + L         43. F + A + B
4. I + J + C        24.  J + G + K        44. F + C + D
5. I + L+B          25. J + E + A          45. F + C + H
6. I + L+D          26. J + E + C          46. F + A + H
7. I + A+B         27. J + E + C           47. G + L + B
8. I + A+D          28. J+G + A            48. G + L + D
9. I + A+H          29. J + G + C          49. G + L+H
10. I + C + D      30. E + A+B            50. G + A+D
11. I + C + H       31. E + A + B          51. G + B + C
12. I + L+H        32. E + C + D         52. G + K + H
13. I + B + L       33. E + L + B         53. G + C + H
14. I + K+B         34. E + L + D          54. G + A+H
15. I + K + D       35. E + L + H          55. G + K+D
16. I + K+H        36. E + K + D          56. G + H
17. E + J              37. F+L+B              57. E + K+H
18. F + J              38. F + L+D            58. E + A+H
19.  G+J               39. F + L+H           59. E + C + H
20. J + E + L        40. J + F + C          60. G + C + D
 
Ja krasu tonalitātes ir ieturētas vienā atbilstošā paletē un saskaņotas un ja apģērba fasons un materiāls izvēlēts atbilstoši klienta dzīvesstilam, vecumam, tad šie apģērba gabali ir saskaņoti un tos var brīvi komplektēt.

Lai apģērba komplektēšanā ievērotu «kapsulas» principu, pamatā ir cilvēka dzīvesstils. Strādājošai sievietei var būt vairākas «kapsulas» darbam, sabiedriskajai dzīvei un brīvā laika nodarbēm.

Savukārt jaunajai māmiņai būs citas «kapsulas», varbūt vairākas «kapsulas» atpūtai un viena oficiālā. Ja sievietei ir vairākas sociālās funkcijas, labāk izveidot «kapsulu» ar lielāku efektu svinīgiem gadījumiem un vairākus maiņas variantus nekā vairākus vakartērpus.

Nav teikts, ka vienai «kapsulai» izsmeltas visas variantu iespējas. Taču «kapsulas» atvieglo garderobes veidošanu. Sieviete, kura brauc dažādās vizītēs, var ņemt līdzi vienu «kapsulu» un aksesuārus. Katrai «kapsulai» vajag trīs kurpju pārus neitrālos toņos:

• kurpes ar zemu papēdi ikdienai;
• kurpes ikdienai ar vidēji augstu papēdi;
• kurpes vakaram ar attiecīgi augstu papēdi.
«Kapsulas» veidojot, ir svarīgi ievērot sava auguma un gadalaika īpatnības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu