/nginx/o/2018/07/16/10001838t1he745.jpg)
Šāda veida plovs ir ļoti ātri pagatavojams, tas aizņems aptuveni pusstundu. Tāpēc Daugavas stadiona kafejnīcas «Saldais lācis» pārstāve Baiba Lāce norāda, ka šis plovs būs piemērots vakariņām pēc garas darba dienas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Divas vistas filejas;
- 4 vidēja izmēra burkāni;
- 300 g rīsu;
- Eļļa;
- Garšvielas – sāls, pipari, karijs.
Pagatavošanas gaita
Abas vistas filejas sagriež mazos gabaliņos un liek uz sakarsētas pannas apcepties. Pa to laiku nomazgā un sarīvē burkānus.
Kad fileja ir mazliet apcepusies, pievieno burkānus un visam pāri pārlej ūdeni. Tad pieliek rīsus. Ūdenim jābūt tik daudz, lai visa masa nosegtos ar ūdeni.

Plovu var taisīt pannā vai arī likt katliņā, bet abos gadījumos ir jāliek virsū vāks.
Visu vāra uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot. Ja ūdens izvārās pārāk ātri, var pieliet vēl mazliet, bet ne pārāk daudz, jo plovs ir jāvāra tik ilgi, līdz rīsi ir mīksti un lai nepaliktu lieks ūdens.
Visam pievieno garšvielas un samaisa.

Plovu var papildināt, pievienojot sīpolus, ķiplokus vai arī vēl citas garšvielas – Kajenas piparus, ķiploku sāli u.c.
Tāpat plovs labi garšo, ja vistas gaļu aizstāj ar cūkgaļu vai arī gatavošanas laikā rīsiem pievieno sēnes.
Lai Jums laba apetīte!