«Cosmos» aicina kāpt pasaku vilcienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vokālā grupa «Cosmos» sadarbībā ar koncernu «Latvijas Dzelzceļš» maijā laidīs klajā jaunu pasaku un mūzikas albumu «Pasaki man un Tev». Tajā būs ietvertas bērnu sarakstītas pasakas, kā arī Artura Maskata dziesmu cikls ar Ineses Zanderes vārdiem no krājuma «Iekšiņa un āriņa», informē grupas pārstāvis Kristaps Šoriņš.

www.platformamusic.lv

http://vimeo.com/4013227

Jaunā albuma poētisko vēstījumu var salīdzināt ar pasaku vilcienu: pa sudraba sliedēm apceļot bērnību tiek aicināts ikviens pieaugušais. Ne velti «Cosmos» sadarbības partneris šā albuma tapšanā ir «Latvijas Dzelzceļš», kas šogad svin jau 90. jubileju. «Grupai «Cosmos» ir īpaša vieta latviešu mūsdienu mūzikā, un esam gandarīti, ka spējam sniegt atbalstu kultūrai. Pasakām piemīt simboliska jēga, bet šīs programmas pasakas paver vēl nebijušu perspektīvu un noteikti iepriecinās visu ģimeni, it sevišķi tāpēc, ka šos «pasaku vagonus» sarakstījuši paši bērni,» lēmumu sniegt atbalstu «Cosmos» pasaku albuma tapšanai pamato uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Tomēr «Cosmos» uzsver, ka albums iecerēts kā īpaši spēcīgs vēstījums bērnu vecākiem, jo idejas, par kurām savos stāstos runā bērni, bieži ir dziļākas un pamatīgākas par to dzīves saturu, ar ko savu ikdienu aizpilda pieaugušie.

Kā jau ziņots, šāda programma ir kas nepieredzēts grupas repertuārā. Lai gan labi zināms «Cosmos» puišu talants uzrunāt publiku gan ar dziedāto, gan runāto vārdu, pasakas viņi stāstīs pirmoreiz. Turklāt tās būs... bērnu pasakas pieaugušiem. Jaunajam albumam «kosmonauti» izvēlējušies atraktīvākās no bērnu rakstīto pasaku krājuma «Pasakas par bērnu dzīvi», ko 2006. gadā apkopojusi izdevniecība «Liels un mazs».

Vienlaikus ar pasakām albumā iekļautas arī dziesmas, ko ar Ineses Zanderes vārdiem sacerējis Artūrs Maskats. Viņš ir pārliecināts, ka mūzikai visupirms jābūt skaistai, lai uzrunātu cilvēkus. Starp citu, Artūrs ir liels optimists un tic, ka tieši skaistums glābs pasauli. Viņa intereses un fantāzija ir izaicinoši plašas, kamēr viņš pats, Mazā prinča šķelmīgo smaidu sejā, citē Einšteina ironiju: «Man nav nekādu izcilu spēju, bet man ir milzīga ziņkārība...» Tieši grupa «Cosmos» šķiet visatbilstošākais komponista adresāts, jo cilvēka balsi Maskats uzlūko kā augstāko muzicēšanas formu. Viņa lielais sapnis ir — lai balss spētu skanēt kā brīnumains instruments, tāpēc «Cosmos» uzdrošinās ticēt, ka viņu versija autoram un arī klausītājiem vilties neliks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu