Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mafini ir konditorejas klasika. Šoreiz piedāvāju recepti, kas mūsmājās ir vairākkārt pārbaudīta, uzlabota un tagad atzīta par tādu, kas gatavojama un ēdama bez liekas domāšanas. Banānu mafini ir lieliski piemēroti bērniem un bērnu ballītēm (ja mazie alerģiski pret riekstiem, tad mandeļu miltu vietā izmanto parastos). Brūnais cukurs, kas pārbērts pāri, dod patīkamu kraukšķīgumu.
Izejvielas (16 mafini)
- 100 g sviesta
- 150 g paniņu vai kefīra
- 2 olas
- 300 g banāni (pēc iespējas gatavāki, jo gatavie banāni ir saldāki)
- 1 tējk. citrona sulas
- 100 g mandeļu miltu
- 150 g kviešu miltu
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 140 g baltā smalkā cukura
- šķipsniņa sāls
- brūnais cukurs pārbēršanai
Gatavošana
- Uzkarsē krāsni uz 175 oC.
- Bļodā izkausē sviestu un noliek malā, lai atdziest. Citā bļodā sakuļ kopā paniņas (vai kefīru) ar 2 olām. Pievieno atdzisušo sviestu un izmaisa.
- Banānus nomizo, sablendē blenderī vai kārtīgi saspaida ar dakšu. Iemaisa tējkaroti citrona sulas. Banānus pievieno olu masai un sviesta masai.
- Trešajā bļodā sajauc kopā mandeļu miltus, kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli.
- Bļodā ar miltiem lej iekšā banānu un olu masu, samaisa. Mīklai jābūt nedaudz pufīgai, tāpēc nedrīkst pārcensties un to pārmaisīt.
- Masu liek mafinu formiņās (es izmantoju silikona formiņas) vai ar papīra formiņām izklātā mafinu pannā. Kopā sanāk 16 klasiskā izmēra mafini. Ja ir 12 mafinu formas, tad izejvielu daudzumu samazina par 1/3. Pārber ar brūno cukuru. Cep cepeškrāsnī 175 grādos aptuveni 30 minūtes. Mafini iekšā būs sulīgi, bet ne mitri! Lai garšo!