Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Rīsu nūdeles ar lasi (4)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parasti es šo ēdienu gatavoju bez zivs, tā ka, ja arī tu vēlies ko veģetāru, lasi vari nepievienot.

Sastāvdaļas

  • 120 g rīsu nūdeļu
  • sāls
  • 1 sarkana paprika, sagriezta skaidās
  • 150 g svaigas laša filejas, sagriezta gabaliņos
  • svaigais siers eļļā (piemēram, Trikātas sniega bumbas)
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Liec katliņā vārīties ūdeni rīsu nūdelēm, pievieno sāli. Kad ūdens uzvārījies, ieliec nūdeles un vāri uz iepakojuma norādīto laiku.
  2. Nomazgā laša fileju un sagriez vidēja izmēra gabaliņos. Nomazgā un sagriez papriku palielās skaidās.
  3. Uzkarsē pannu un lej uz tās to eļļu, kurā marinējies siers. Liec cepties papriku, uzliec pannai vāku un samazini uguni, cep 10 minūtes vai tik ilgi, līdz paprika mīksta. Tad pievieno lasi, uzliec pannai vāku un cep, līdz lasis vairs nav sarkans.
  4. Pa to laiku būs izvārījušās rīsu nūdeles, nokās tās caurdurī un iecilā pannā pie paprikas un laša, lauz uz pusēm sieru un kārto pa virsu, uzliec vāku un ļauj pastāvēt 5–10 minūtes, kamēr siers pakūst.
Komentāri (4)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu