Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Vīramātes debešķīgā zivju zupa (20)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Recepte ir nākusi no manas vīra mātes, kas gatavo debešķīgus zivju un jūras velšu ēdienu, receptei pilnveidojoties ar katru gatavošanas reizi vairāku gadu garumā. Tad nu nododu jums izmēģināšanai un garšošanai mūsu ģimenes autordarbu

Izejvielas (4-6 pers):

  • 300 g laša filejas
  • 300 mencas (vai citas baltās zivs) filejas
  • 1 liela vai 2 mazas paprikas
  • 1 fenhelis (skat.attēlu pa labi)
  • 1 liels vai 2 mazi sīpoli
  • ja ir – 1 puravs
  • 400 ml (viena bundža) konservētu tomātu gabalos (crushed tomatoes)
  • 750 ml buljons
  • 35 g sviests
  • 2 ēdamk.karija pulvera
  • 350 ml saldais krējums
  • dilles pārkaisīšanai
  • garšvielas pēc vēlēšanās – svaigi malti pipari, kajēnas pipari, citronpipari, čili puveris, saldās paprikas pulveris utt.

Gatavošana:

  1. Katlā uzkarsētā sviestā apcep karija pulveri, nepārtraukti maisot.
  2. Pievieto sīkos gabaliņos sagrieztus dārzeņus (papriku, sīpolu, fenheli, puravu), turpina cept, līdz dārzeņi gandrīz mīksti.
  3. Pievieno garšvielas, izmaisa.
  4. Dārzeņu masai pievieno buljonu un vāra, līdz uzmet pirmo burbuli. Tad pievieno saldo krējumu, atkal uzvāra. Pēdējos pievieno konservētos tomātus, atkal uzvāra.
  5. Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes (vāks katlam virsū!).
  6. Pievieno sīkākos gabaliņos sagrieztu mencas fileju un 2×2 cm sagrieztu laša fileju. Vāra 5 minūtes.
  7. Pārber ar dillēm un pasniedz ar čiabatas maizi, ķiplokmaizi vai svaigu bageti.
Komentāri (20)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu