Saeima pret medībām ar loku - raušanās uz «postsovjetikus zonu» (70)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Mednieku asociācija Saeimas negatīvo nostāju par medībām ar loku, kas ceturtdien neguva deputātu vairākuma atbalstu, vērtē kā zaudējumu visiem Latvijas medniekiem un raušanos atpakaļ uz konservatīvo «postsovjetikus zonu», norādīja asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Haralds Barviks.

Saeima ceturtdien skatīja grozījumus Medību likumā. Loki tika izņemti no medībās izmantojamo ieroču klāsta, par ko nobalsoja 47 deputāti, pret bija 25, bet atturējās septiņi deputāti.

«Saeimas lēmums rada izbrīnu un vēlreiz pārliecina par spēcīgo zaļo radikāļu lobiju. Loku medību atļaušana būtu progresīvs solis uz priekšu Latvijas integrācijā Eiropā un attīstītāko pasaules valstu vidē, nesaprotu, kādēļ mēs raujamies atpakaļ un «postsovjetikus zonu», kas izceļas ar konservatīvām un atpalikušām normām ieroču aprites un medību jomā,» uzsvēra Barviks.

Ceturtdien notika balsojums par grozījumiem Medību likumā otrajā lasījumā, un vēl būs galīgais balsojums.

Pirmajā lasījumā Saeima bija atbalstījusi arī medības ar loku. Otrajam lasījumam Zaļo un zemnieku savienības deputāts Ingmārs Līdaka bija iesniedzis ierosinājumu loku tomēr neiekļaut legālo medību ieroču sarakstā. Atbildīgā Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija viņa priekšlikumu neatbalstīja.

Tomēr Līdaka ceturtdien no tribīnes paskaidroja, ka loku izmantošana medībās palielinās to gadījumu skaitu, ka dzīvnieks netiks nogalināts un aizskries atpakaļ mežā ievainots. Saeimas vairākums atbalstīja Līdakas pozīciju.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu