Labdarības kustības «Atbildības diena» atklāšana «Ulubele» (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar, 10.aprīlī, dzīvnieku patversmē Ulubele Līčos oficiāli tika atklāta Kanāla 2, biedrības Dzīvnieku policija organizētā un SMScredit.lv iniciētā labdarības kustība Atbildības diena.

Atklāt šo kustību dzīvnieku patversmē bija ieradušies ne tikai akcijas rīkotāji, iniciatori un patversmju pārstāvji no visas Latvijas, bet arī dažādi dzīvnieku draugi un patroni: Mārtiņa Freimaņa fonda dibinātāja Elita Mīlgrāve, volejbolists Aleksandrs Samoilovs, VEF basketbolists Lauris Blaus, Okartes Skatuves dalībnieks un aktīvs patversmju atbalstītājs Raitis Beķeris, kā arī TV5 žurnālisti Svetlana Punte un Konstantīns Kazakovs.

Tika teiktas gan oficiālas un nopietnas uzrunas, gan apsveikumi un laba vēlējumi kustības aizsācējiem.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Latvijas patversmēs ik gadu nonāk 11 000 suņu un kaķu, un viņiem var palīdzēt, piezvanot uz ziedojumu telefonu 90006388. Tāpat iespējams palīdzēt tiešsaistē www.dzīvniekupolicija.lv, kas ir mājdzīvnieku atbalsta biedrība, kuras pārstāve Zanda Radziņa atklāja biedrības mērķus un nozīmi: «Mums skolā ir mācīts, ka latviešu valodā ir darāmā kārta un ir ciešamā kārta, un ciešamā kārta līdz šim ir attiekusies uz visu, kas notiek Latvijā ar dzīvniekiem. Kā rezultātā biedrība Ulubele saprata, ka ir jāpāriet uz darāmo kārtu, jo situācija ir sasniegusi sarkano līniju attiecībā uz pamestiem dzīvniekiem. Tāpēc tika radīts portāls Dzīvnieku policija. Kāpēc policija? Policija tomēr ir vārds, kas liek daudziem sarauties, bet tas nenozīmē, ka mēs vēlētos kādu sodīt vai likt aiz restēm, bet tomēr policija tāpēc, ka, ja kāds tomēr ir bezatbildīgs, ja kāds dara pāri savam dzīvniekam, tad tomēr tas kaut nedaudz no šī vārda nobītos.»

Bet patversmes vadītājas Ingas Revelnieces vārdi raksturo gan šādas kustības nepieciešamību, gan arī situāciju kopumā: «Kopš 2010.gada mēs mēģinām palīdzēt Rīgas pilsētai pamesto dzīvnieku jautājumos un varu teikt, ka ar katru gadu situācija kļūst bēdīgāka. Jo dzīvnieku saimnieku bezatbildība un, sauksim to īstajos vārdos, noziedzība, paliek aizvien dramatiskāka. Protams, sadzīviskie jautājumi ir viena daļa, bet sabiedrības audzināšana un attieksme pret apkārtējiem, ne tikai dzīvniekiem, bet arī bērniem un visiem pārējiem, tas ir kaut kas cits. Visus glābt mēs nespējam, tāpēc esam izvēlējušies palīdzēt dzīvniekiem. Un vēršam sabiedrības uzmanību uz to, ka tikai kopīgi varam risināt šo problēmu, jo dzīvnieku nonākšana patversmē nav izeja, tas ir tikai pagaidu mājoklis, vieta, kur patverties, kā to atspoguļo vārds «patversme», uz zināmu laiku. Brīvprātīgo darba, atbalsta grupu un organizāciju darbības rezultātā, protams, statistika ir uzlabojusies, jo, kad sākām strādāt patversmē uz 3-4 dzīvniekiem tika adoptēts viens, bet tagad tie ir 50%, kas tiek pie jauna saimnieka.»

Foto: Publicitātes foto

Mums valstī ir daudz dažādu problēmu un aicinājumu ziedot, bet tajā pašā laikā cilvēkam ir jāizlemj, kam viņš ziedo, un dažreiz ir tā, ka dzīvnieki it kā paliek otrajā plānā, bet viņi nevar paši iznākt un pieteikties: «Ziedojiet mums!» Viņi nemācēs par sevi izstāstīt bēdu stāstu. To varam tikai mēs, jo mēs esam viņus pieradinājuši un mums ir jāuzņemas atbildība. Es domāju, ka arī Mārtiņš (Freimanis) atbalsta to, ka mēs tagad ejam kopā, darām to visu kopā. Jo svarīgi, ka mēs apvienojam spēkus: mēs nākam kopā tie, kas ir darītāji, un tie kas ir darīt varoši, tādi kā SMScredit.lv, un vēl tie, kas var to visu pastāstīt citiem - mediji. Apsveicu visus, un turēsimies kopā, tā mēs daudz ko paveiksim.»

Pēc uzrunām visi patversmes viesi tika aicināti pievienoties pastaigai pa patversmi, kur tika iepazīstināti ar dzīvniekiem, par kuriem tika izstāstīts ne viens vien sirdi plosošs stāsts, kuru nobeigums bija viens un tas pats: viņš pie mums ir atkopies un jūtas labi, bet šīs skumjās acis nemelo, viņš gaida savu jauno saimnieku.

Pēc pastaigas viesiem bija iespēja mieloties ar siltu un gardu zupu, ko bija sagādājis kustības iniciators SMScredit.lv, bet tas nenozīmē, ka tikai viesi ēda, jo arī dzīvnieki šodien varēja nobaudīt viesu sagādātos gardumus, un dažiem no viņiem šodien bija īpaša veiksme doties ar īpašajiem ciemiņiem pastaigā.

Aicinām arī Tevi pievienoties dzīvnieku labdarības kustībai Atbildības diena, ziedojot un rīkojoties atbildīgi.

Vairāk informācijas:

www.atbildībasdiena.lv vai www.dzivniekupolicija.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu