Kā tuvoties sievietei, ar kuru grib dibināt ģimeni?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Ja tu kā jauns vīrietis esi iepazinies ar jaunu dāmu,— kura tevi sevišķi saista un modina tevī vēlēšanos saukt viņu reiz par savu sievu, tad piegriež viņai lielāku vērību, nekā kurai katrai citai dāmai.

Un ar sevišķu uzmanību parādi viņai visas tās mazās laipnības, kādas labais tonis kungam atļauj attiecībā pret dāmu!

Tā sauktā smalkā sabiedrībā lielu lomu spēlē mantas stāvoklis, tādēļ precību nodoma gadījumā ir parasts ievākt ziņas par otras puses materiāliem apstākļiem. Parasti tas notiek, kamēr līgava vēl nav uzrunāta.

Protams, viss tas jādara ar lielu taktu un uzmanību. Ja augšminētie apstākļi nav tādi, kā viena vai otra puse to vēlas, tad lieta līdz bildināšanai nemaz nenonāk.

Vispār, pirms bildināt līgavu, jātiek skaidrībā ar sevi, vai mīlestība pret viņu ir tikai pārejošs jūtu uzplūdums, vai dziļākas jūtas, uz kuŗām var dibināt nākošo kopdzīvi. Skaistums ir pārejošs, bagātība var zust, vispaliekošāks būs dziļāks aizkustinājums, kādu modinājušas dažas cienījamas līgavas rakstura īpašības.

Vārīgs jautājums divu cilvēku kopdzīvē ir arī veselības jautājums. Pēdējā laikā pat ir parasts griezties pie ārsta pēc padoma pirms doties laulībā.

Lielāko tiesu laulības šķir tāpēc, ka viens otru nav labi pazinuši.


Kā jaunai dāmai izturēties pret kungu, kurš tai tuvojas nopietnā nolūkā?

Ja tu redzi, ka kāds kungs tev parāda sevišķu uzmanību, tad tev jāizšķiras, vai tu vari pabalstīt viņa centienus vai nē. Ja tu tikai aiz iedomības vai patikšanas kāres gribētu saistīt pie sevis kādu jaunu vīrieti, tad tas būtu ne tikai netaisni un cietsirdīgi, bet tas varētu arī tev atriebties šādā vai tādā ziņā.

Ja tu uz viņa jūtām nevari atbildēt, tad tev nenāksies grūti ar savu izturēšanos viņam to parādīt, viņu neapvainojot un neatgrūžot. Vislabāk ir, ja tu nemaz nepielaid līdz bildināšanai. Bet Ja tu tomēr nevari to novērst, tad atsaki laipni, bet noteikti, nedodama nekādas veltas cerības. Bet par bildinājumu nemini nevienam ne vārda, dažos gadījumos nestāsti to pat saviem vecākiem.

Tas būtu pilnīgi bez kādas smalkjūtības, ja tu gribētu lielīties ar bildinājumu, kuru tu esi atraidījusi.

No grāmatas «Neaizmirsti pašcieņas!», 1937. gads.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu