/nginx/o/2018/07/16/10082294t1h1a85.jpg)
Tuvojoties Lieldienām, sākam aplūkot un iepazīt pavasarīgas receptes. Šoreiz uzzināsi, kā baltvīnā iztvaicēt mencu un kā pagatavot cukurzirņu biezeni.
Nepieciešams:
Mencas fileja – 180 g
Baltvīns – 50 g
Ķiploks – 3 g
Timiāns – 2 g
Sāls – 3 g
Cukurzirņi saldēti – 150 g
Saldais krējums – 50 g
Sāls – 2 g
Saldais krējums – 100 g
Pagatavošana
Mencas gabalu liekam dziļā traukā, pārlejam baltvīnu, sālām, piemetam saspiestu ķiploka daivu un timiānu. Trauku rūpīgi pārklājam ar foliju un liekam karstā krāsnī 180 grādos uz 15 min.
Cukurzirņus vārām saldajā krējumā, pieberam sāli un, kad gatavi, rūpīgi kuļam blenderī. Ja ir iespēja, izberžam caur sietu.
Kad zivs gatava, ņemam to ārā no trauka, bet šķidrumu, kas palicis traukā, lejam panniņā, pievienojam saldo krējumu un vārām, līdz sabiezē.
Kārtojam visu uz šķīvja, pārlejam ar mērci.
Receptes autors: Baltic Beach Hotel restorāna «Caviar Club» šefpavārs Kristaps Jokmanis