Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Baltvīnā tvaicēta menca ar cukurzirņu biezeni (3)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Tuvojoties Lieldienām, sākam aplūkot un iepazīt pavasarīgas receptes. Šoreiz uzzināsi, kā baltvīnā iztvaicēt mencu un kā pagatavot cukurzirņu biezeni.

Nepieciešams:

Mencas fileja – 180 g

Baltvīns – 50 g

Ķiploks – 3 g

Timiāns – 2 g

Sāls – 3 g

Cukurzirņi saldēti – 150 g

Saldais krējums – 50 g

Sāls – 2 g

Saldais krējums – 100 g

Pagatavošana

Mencas gabalu liekam dziļā traukā, pārlejam baltvīnu, sālām, piemetam saspiestu ķiploka daivu un timiānu. Trauku rūpīgi pārklājam ar foliju un liekam karstā krāsnī 180 grādos uz 15 min.

Cukurzirņus vārām saldajā krējumā, pieberam sāli un, kad gatavi, rūpīgi kuļam blenderī. Ja ir iespēja, izberžam caur sietu.

Kad zivs gatava, ņemam to ārā no trauka, bet šķidrumu, kas palicis traukā, lejam panniņā, pievienojam saldo krējumu un vārām, līdz sabiezē.

Kārtojam visu uz šķīvja, pārlejam ar mērci.

Receptes autors: Baltic Beach Hotel restorāna «Caviar Club» šefpavārs Kristaps Jokmanis

Komentāri (3)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu