/nginx/o/2018/07/16/10096374t1h38a9.jpg)
Dārzeņu zupa ir veselīga un viegli pagatavojama. Daugavas stadiona konditorejas-kafejnīcas «Saldais lācis» pārstāve Baiba Lāce portālam TVNET saka, ka zupā var izmantot dažādus dārzeņus un atkarībā no pievienotajām sastāvdaļām mainīsies arī zupas garša.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Ūdens;
- Burkāni;
- Kartupeļi;
- Kāposti;
- Puķkāposti;
- Konservēti zaļie zirnīši;
- Garšvielas – lauru lapas, sāls, pipari;
- Dilles;
- Vistas fileja.

Pagatavošanas gaita
Cik daudz katras sastāvdaļas nepieciešams, ir atkarīgs no tā, cik daudz zupas vēlas vārīt. Tāpat arī no tā, kas garšo labāk un kas vispār negaršo (tad to var izslēgt no sastāvdaļām).

Sākumā notīra visus dārzeņus un uzliek katlā vārīties ūdeni. Kad ūdens vārās, pievieno garšvielas un ripiņās sagrieztus burkānus, un pēc neilga laiciņa arī kāpostus.

Kamēr vārās burkāni un kāposti, sagriež strēmelītēs vistas fileju. To liek uz pannas zem vāka sautēties, kamēr tā ir gatava.

Pārbauda burkānus un, ja tie ir pusgatavi, zupai pievieno kartupeļus, puķkāpostus un turpina vārīt.

Kad visas sastāvdaļas ir gandrīz gatavas, pievieno vistas fileju, zaļos zirnīšus un dilles. Ļauj visam savārīties kopā un pagaršo, vai nevajag pievienot vēl kādu garšvielu. Zupu turpina vārīt, līdz visas sastāvdaļas ir pilnīgi gatavas.

Zupas pagatavošanas laiks ir atkarīgs no tā, cik daudz zupas ir paredzēts gatavot.
Jo vairāk dārzeņu, jo ilgāk tie jātīra un jāgriež.
Vidēji zupu var pagatavot 1-1,5 stundas laikā.

Variācijas par tēmu
Līdzīgu dārzeņu zupu var pagatavot arī ar cūkgaļu.
Taču tas aizņem vairāk laika, jo cūkgaļa ir jāliek katlā vārīties pirms dārzeņiem.
Tāpat dārzeņu zupu var vārīt bez gaļas.
Zupas pamatam var lietot ūdeni vai arī kādas gaļas buljonu.
Lai jums laba apetīte!