Atvieglo prasības dzīvnieku dalībai pasākumos (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) 2004.gada 26.oktobra noteikumos Nr.895 "Kārtība, kādā organizējamas dzīvnieku sacensības, tirgi, izsoles, izstādes un citi pasākumi ar dzīvnieku piedalīšanos", ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk praktizējošs veterinārārsts pirms dzīvnieku piedalīšanās pasākumā dzīvnieku klīnisko apskati veic tikai tad, ja dzīvniekam ir redzamas infekcijas slimības pazīmes vai rodas profesionāli pamatotas aizdomas par dzīvnieka veselības stāvokli.

Tāpat veterinārārsts pasākuma laikā zāļu līdzekļa, kas ietekmē tā dabiskās spējas, (dopinga) kontroli veic tikai tad, ja ir profesionāli pamatotas aizdomas par dzīvniekam ievadītu zāļu līdzekli.

Lai mazinātu administratīvo slogu ganāmpulku īpašniekiem vai turētājiem, izmaiņas noteikumos paredz, ka visiem liellopu sugas dzīvniekiem pases tiek izsniegtas tikai gadījumos, kad dzīvnieks tiek izvests uz citu Eiropas Savienības (ES) valsti vai trešajām valstīm. Līdz ar to liellopiem, kuri piedalās pasākumos Latvijas teritorijā, nebūs nepieciešama pase.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40209062

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu