Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Menca sīpolu-tomātu mērcē (9)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ļoti vienkārša recepte ātrai un veselīgai zivs pagatavošanai. Nekāda krējuma, panējuma vai citādu ne tik veselīgu sastāvdaļu! Tomātu mērce, nedaudz timiāna, kas ļauj sajust pašas mencas garšu. Esmu gatavojusi pēc šīs receptes vairākkārt, un tā vienmēr ir izdevusies. Pasniedzu ar vārītiem kartupeļiem.

Beigās mērcei var pievienot pāris tējkarotes kaperu.

Izejvielas (4 pers)

  • eļļa cepšanai
  • 2 sīpoli, sagriezti plānos gredzenos
  • divas 400 g bundžiņas konservētu tomātu
  • 2 tējk. cukura (vēlams brūnā)
  • daži timiāna zariņi
  • 2 tējk. sojas mērces
  • 800 g mencas filejas

Gatavošana

  1. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu gredzenus. Cep uz vidējas liesmas, kamēr sīpoli kļuvuši mīksti (~3 minūtes). Pievieno tomātus, cukuru, timiāna zariņus, soju un sagaida pirmo burbuli. Maisot pavāra vēl pāris minūtes.
  2. Pa virsu sīpolu-tomātu mērcei liek 4 gabaliņos sagrieztu mencas fileju. Liek pannai virsū vāku un atstāj cepties uz zemas liesmas 7-9 minūtes.
  3. Pirms pasniegšanas vispirms no pannas izņem timiāna zariņus, tad izņem filejas gabaliņus. Pēc tam ar dziļu karoti uz šķīvjiem liek mērci, pa virsu liekot fileju.
Komentāri (9)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu