Rīgas pašvaldība aicina autovadītājus savlaicīgi uzlikt ziemas riepas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus laikus sagatavoties ziemai, uzlikt ziemas riepas un pārbaudīt automašīnu tehniskā stāvokļa atbilstību ziemas apstākļiem, neatstājot to uz pēdējo brīdi. Autovadītājiem jāņem vērā, ka apledojuma veidošanās vai snigšanas apstākļos braukšanas apstākļi būs apgrūtināti. Ziemas periodā, kaut arī brauktuves tiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem, ir augstāka slīdamība un garāks bremzēšanas ceļš nekā sausos laika apstākļos. Tāpat biežāk var būt ierobežota redzamība. Šo iemeslu dēļ ir svarīgi laikus pārbaudīt automobiļa tehniskā stāvokļa atbilstību ziemas apstākļiem, tostarp laikus nomainīt ziemas riepas, kā arī pārbaudīt automobiļa apsildīšanas un ventilācijas sistēmu darbību, uzsvēra Prauliņa.Kopš 15.oktobra ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē diennakts režīmā un seko līdzi meteoroloģiskajām laika prognozēm, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi uzsāktu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Saskaņā ar līgumu starp Satiksmes departamentu un ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem darbs diennakts režīmā turpināsies līdz pat 1.aprīlim. Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS «Ceļu pārvalde», SIA «Pilsētas Eko serviss», KS «RT Road», savukārt tiltu uzturēšanu - SIA «Rīgas tilti».

Saskaņā ar līgumu šo uzņēmumu pārziņā ir ielu un tiltu uzturēšana visa gada periodā - bedrīšu remonts, ielu apstrāde ar pretslīdes materiāliem ziemas periodā, smilšu savākšana no brauktuvēm pavasarī, brauktuvju laistīšana vasaras periodā, brauktuvju slaucīšana, aku vāku regulēšana, atkritumu savākšana no ielu zaļajām zonām, brauktuvju tekņu zonu tīrīšana, pieturvietu tīrīšana un soliņu remonta, kā arī citi uzturēšanas darbi. Šo uzņēmumu pārziņā ir arī nepieciešamo pretslīdes materiālu iepirkšana un uzglabāšana ielu un tiltu ziemas uzturēšanas darbu nodrošināšanai.

Lai pēc iespējas automašīnu sastrēgumi nekavētu ielu uzturēšanas darbus, kopš pagājušā gada Rīgā ir ieviesta kārtība, ka tiklīdz ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi saņem prognozes par iespējamu snigšanu vai apledojuma veidošanos, ielu uzturēšanas uzņēmumiem jau iepriekš jānosūta uzturēšanas tehniku dežūrēt uz noteikto maršrutu, stāstīja Prauliņa. Pēc ielu uzturēšanas uzņēmumu sniegtās informācijas kopumā Rīgā ir ap 80 ielu ziemas mehanizētās uzturēšanas tehnikas vienības, tostarp traktorbirstes, autogreideri un citas. No tām ielu mehanizētās uzturēšanas mašīnas Rīgā kopumā ir 40.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu