Atkal par mazo draudziņu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Norvēģijā pirms kāda laika tika izdots pasaulē pirmais «Dzimumlocekļu atlants». Ilustrētā rokasgrāmata palīdz vīriešiem pareizi novērtēt savu «ģimenes laimes» orgānu un tādā veidā beigt reiz mocīties ar kompleksiem.

«Locekļu atlants» kliedē esošos mītus par vīriešu dzimumorgāniem, apskatot tos «vēsturiskā, seksuālā un kultūras perspektīvā». Grāmatā apkopoti simts dažādi vīriešu dzimumlocekļu fotoattēli. Katrs mazais draudziņš fotografēts mierīgā un uzbudinātā stāvoklī no trim dažādiem rakursiem. Bez tam tur ir katalogs, kurā aprakstīti attēlotie dzimumlocekļi — to garums, masa, krāsa, formas īpatnības un citi raksturīgi sīkumi.

Grāmatas autori apgalvo, ka šīs grāmatas galvenie mērķi ir izglītojošais un klasificējošais. Kā grāmatas prezentācijā stāstīja viens no gorāmas autoriem seksologs Pirelli Benestads, «apmēram puse vīriešu, kuri konsultējas pie manis, jautā, vai viņu dzimumloceklis ir pietiekami liels un labs».

Pie tam vairākums vīriešu savu «lepnumu» vērtē, salīdzinot to ar fotogrāfijām pornožurnālos — bet šie izdevumi visbiežāk nerāda «vidēji statistiskos» dzimumorgānus, un tas vīriešos rada kompleksus. ««Dzimumlocekļu atlants» ir domāts tam, lai saņemtu atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem», teica Benestads.

Šobrīd autori apsver ideju par šāda veida atlasa publicēšanu sievietēm. Tomēr, pēc viņu domām, realizēt šo ideju dzīvē būs grūtāk. Lieta tāda, ka sievietēm tāds izdevums nav īpaši nepieciešams — vispārpieņemtu standartu par sieviešu dzimumorgāniem nav. Līdz ar to sievietēm nav vispār pieņemto kompleksu. Taču iespējams, nākotnē parādīsies grāmata, kurā būs parādītas, piemēram, dažādas intīmfrizūras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu