"Dzīvnieku draugā" mītošie dzīvnieki mielojas ar jubilejas torti (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23. februārī privātā dzīvnieku patversme "Dzīvnieku draugs" svinēja desmit gadu jubileju, un tam par godu visi patversmē mītošie dzīvnieki mielojās ar svētku torti. Torte bija visai iespaidīga, un tā esot pagatavota tikai no dabīgām izejvielām.

Privātā dzīvnieku patversme "Dzīvnieku draugs" Fridriha Candera ielā 4 durvis Rīgā vēra tieši pirms desmit gadiem, un tās idejas autore bija Kristīne Čilvere, kura dzimusi Londonā, Lielbritānijā, bērnību pavadījusi Latvijā, vēlāk studējusi Apvienotajā Karalistē. Viņa bijusi liels dzīvnieku draugs un nolēmusi Latvijā palīdzēt risināt klaiņojošo dzīvnieku problēmu, atrodot tiem jaunas mājas. Kundze pirms trim gadiem nomira, bet viņas idejas joprojām palīdz īstenot viņas draugi - Karlsonu ģimene.

Foto: LETA

Bez atbalstītājiem patversmei būtu grūti izdzīvot. Mecenāte Ināra Tetereva šodien tai pasniedza dāvanu - jaunus, modernus Latvijā izgatavotus dzīvnieku būrus 10 000 latu vērtībā. Desmit gadu laikā patversmi atbalstījis arī Ziedot.lv, atvēlot 69 000 latu, bet kopumā šo gadu laikā saziedoti 131 813 lati. Dzimšanas dienas svinībās skanēja daudz pateicības vārdu atbalstītājiem un arī daudzajiem brīvprātīgajiem, aicinot viņus aizdedzināt svētku tortē pa svecītei.

Dzimšanas dienas svinībās piedalījās arī desmit suņi, kuri savulaik pieņemti no patversmes. "Dzīvnieku draugā" ik dienas uzturas vidēji 60 kaķi un 40 suņi.

Ar šodienas pasākumu "Dzīvnieku draugs" ievadīja jubilejas gadu, bet jau 5.martā klubā "Nabaklab" notiks "Dzīvnieku drauga" jubilejas labdarības pasākums "Animal Friend Party", kurā paredzēta mūziķu uzstāšanās, kā arī daudzveidīgas dzīvnieku aizsardzības un labturības ideju popularizējošas aktivitātes.

Desmit gadu laikā no patversmes "Dzīvnieku draugs" uz jaunām mājām ir devušies vairāk nekā 7000 dzīvnieku - suņi, kaķi, kāmīši, truši, dekoratīvās žurkas, mājas seski, papagaiļi, bruņurupuči un pat pundurcūciņa.

"Dzīvnieku drauga" jubilejas gada centrālais notikums būs vasarā gaidāmais no patversmes "Dzīvnieku draugs" paņemto suņu salidojums.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu