Par to, kā mīlēties darbā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Jebkādas flirta izpausmes smalkos Rietumu ofisos ir tabu. Vēl vairāk, ja kāds atļausies sekretāri nosaukt par zaķīti vai garāmejot pieķert ne pie tās vietas, var nonākt arī aiz restēm vai labākajā gadījumā tiesā šķirties no ievērojamas naudas summas.

Pavisam cita aina ir Krievijā, kur anekdotes par šefa un sekretāres attiecībām kļuvušas par tautas folkloru.

Pēterburgas Soitoloģijas (psiholoģijas paveids par attiecību veidošanu) institūta pētniece Neonilla Samuhina pirms dažiem gadiem ir laidusi klajā grāmatu «Biroja Kamasūtra», kas piedāvā daudz efektīvākus laika pavadīšanas veidus ar kolēģiem nekā ierastais gājiens pusdienās, kas pārvēršas par brokastīm gultā. Jāpiebilst, ka šis institūts Pēterburgā darbojas jau labu laiku un tā četrās katedrās tiek pētīta seksuālo attiecību kulturālā puse.

Totāla garlaicība

Veicot pētījumu, Samuhina apstaigāja simtiem uzņēmumu un atklāti runāja ar darbiniekiem par viņu attiecībām ofisā. Kā atzīst pati pētniece, mušas sprāgušas lidojumā, cik šie stāsti bijuši vienveidīgi un garlaicīgi.

Savas seksuālās vēlmes cilvēki darbā parasti apmierina tualetē vai atpūtas istabā. Bet kāpēc ne liftā, bēniņos, uz biljarda galda vai klavierēm šefa kabinetā, jautā Neonilla Samuhina.

Grāmata kā provokācija

Pētnieces grāmata ir uzrakstīta kā joks, lai cilvēki, kuriem kopš padomju laikiem sekss eksistējis tikai tumšā istabā zem biezas segas, nenobītos. «Mana grāmata ir provokācija, kas cilvēkiem liks aizdomāties par to, kas notiek apkārt,» Samuhina sacījusi ziņu kanāla BBC korespondentam.

Tā kā seksuālās attiecības darbā ir nosodāma rīcība, taču ar šo parādību cīnīties ir bezjēdzīgi, kāpēc tam visam nepiešaut nedaudz piparu pikantumam? «Daudziem Krievijas iedzīvotājiem biroji kļuvuši par otrajām mājām. Loģiski, ka līdzi nāk arī dažādi privātās dzīves elementi.»

Laba dāvana

Grāmata sabiedrību sašķēlusi divās frontēs. Vieni to asi kritizē — kā tā var, kā tā drīkst. Otri — veselīgi smejas un to tiešām uztver kā joku un pasmiešanos pašiem par sevi. Izdevums kļuvis par iecienītu dāvanu, ko darbabiedri pasniedz viens otram, ierakstot kādu pikantu novēlējumu.

Neonillai Samuhinai ir padomā vēl pāris ķecerīgu ideju. Viena no tām – «Lielceļu seksa pozu atlants».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu