Jūlijā samazināsies gāzes tarifi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvjas Gāze» jaunākajām prognozēm, jūlijā mājsaimniecībām par 16% un par 25% samazināsies gāzes tarifi, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvis Vinsents Makaris.

«Latvijas Gāze» prognozē, ka 1. jūlijā tiem klientiem, kuri dabasgāzi izmanto plītīs un ūdenssildītājos, tarifs samazināsies par 16%, bet tiem klientiem, kuri dabasgāzi lieto apkurē, tarifs samazināsies par 25%.

Savukārt rūpnieciskajiem klientiem laika posmā no aprīļa līdz augustam tiek prognozēts dabasgāzes tarifu samazinājums par 25%-32%, atkarībā no patēriņa grupas. Iepriekš tika prognozēts mazāks samazinājums.

Taču gada beigās rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi nedaudz pieaugs, jo tiek prognozēts naftas produktu cenu pieaugums, kā arī tarifos tiks kompensēti 2009. gada sākumā negūtie ieņēmumi.

Mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi automātiski mainās divreiz gadā 1. janvārī un 1. jūlijā. Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi. Tarifi mainās atkarībā no dabasgāzes iepirkuma cenas (attiecīgi naftas produktu cenām un valūtu attiecībām).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu