Totalizatorā Busulim augstu vietu neprognozē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jau šovakar varēsim sekot līdzi «Eirovīzijas» 2. pusfinālam un arī beidzot Intara Busuļa priekšnesumam. Ceturtdienas vakarā skatītāji pie TV ekrāniem tiek gaidīti jau no plkst. 21:10, kad LTV1 ēterā sāksies tiešraide «Latvija, turam īkšķus!»

«Eirovīzijas» 2. pusfinālā beidzot arī mēs varēsim balsot. Kā jau katru gadu to varēs darīt gan ar zvaniem, gan ar sms palīdzību. Balsošanas kārtība: pa telefonu Jums jāzvana 905015xx, kur pēdējie divi cipari ir katra dalībnieka kārtas numurs. Balsošanai ar SMS palīdzību Jums jāsūta SMS uz numuru 1813, kur tekstā jānorāda dalībnieka kārtas numurs. Atcerieties, ka par Latvijas pārstāvi balsot mēs nevarēsim.

Otrajā pusfinālā 14. maijā uzstāsies (izlozes secībā):

  1. Igor Cukrov & Andrea («Lijepa Tena») - Horvātija
  2. Sinéad Mulvey & «Black Daisy» («Et Cetera») - Īrija
  3. Intars Busulis («Probka») - Latvija
  4. Marko Kon & «Milaan» («Cipela») - Serbija
  5. Lidia Kopania («I Don't Wanna Leave») - Polija
  6. Alexander Rybak («Fairytale») - Norvēģija
  7. Christina Metaxa («Firefly») - Kipra
  8. Kamil Mikulčík & Nela Pocisková («Leť Tmou») - Slovākija
  9. Brinck («Believe Again») - Dānija
  10. «Quartissimo» feat. Martina («Love Symphony») - Slovēnija
  11. Zoli Ádok («Dance With Me») - Ungārija
  12. AySel & Arash («Always») - Azerbaidžāna
  13. Sakis Rouvas («This Is Our Night») - Grieķija
  14. Sasha Son («Love») - Lietuva
  15. Nelly Ciobanu («Hora Din Moldova») - Moldova
  16. Kejsi Tola («Carry Me In Your Dreams») - Albānija
  17. Svetlana Loboda («Be my Valentine!») - Ukraina
  18. «Urban Symphony» («Rändajad») - Igaunija
  19. «The Toppers» («Shine») - Nīderlande


Otro pusfinālu gaida visas trīs Baltijas valstis, jo to pārstāvji vietu finālā centīsies izcīnīt tieši šovakar. Kā liecina «Triobet.com» ekspertu prognozes, no trim kaimiņvalstīm vislielākās izredzes iekļūt finālā ir Igaunijas mūziķu apvienībai «Urban Symphony» 80% (likmes koeficients 1.20), bet otras labākās izredzes ir Lietuvas pārstāvim Sašam (Sasha Son) 60% (koeficients 1.55). Savukārt Latvijas pārstāvja Intara Busuļa izredzes iekļūt finālā tiek vērtētas kā ļoti vājas, tikai 15% (koeficients 5,85), informē pārstāve «Triobet.com» Elīna Dreimane.

«Triobet.com» pārstāvis Kaspars Melders: «Šī gada Eirovīzijas sakarā daudz ticis diskutēts par Intara Busuļa rīcību, izvēloties lielajā finālā izpildīt dziesmu krievu valodā, un domas dalās par to vai tas ir labi vai slikti. Ja runājam par Busuļa tālāko mūziķa karjeru, tad iespējams solis ir bijis pareizs kā mēģinājums iekarot milzīgo Krievijas mūzikas tirgu. Savukārt, skatoties no Eirovīzijas kā konkursa puses, tad visas prognozes tomēr liek domāt, ka šāda izvēle nebūs bijusi pareiza un veiksmi konkursā nenesīs.«

Prognozējot vietu sadalījumu otrajā pusfinālā, «Triobet.com» eksperti paredz, ka Igaunija un Lietuva tajā varētu atrasties attiecīgi piektajā un sestajā vietā. Intars Busulis varētu ne tikai neiekļūt finālā, bet pat palikt pašā pēdējā vietā savā pusfinālā. Viņa izredzes otrajā pusfinālā uzvarēt tiek vērtētas ar milzīgu koeficientu 126.0, kas šajā gadījumā ir vienlīdzīgs nepilnam 1% uz uzvaru. Tomēr nevienai no Baltijas valstīm šogad netiek prognozēta uzvara un vienīgi Igaunija pēc ekspertu prognozēm varētu iekļūt pirmajā desmitniekā.

Vislielākās izredzes uz uzvaru šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā šobrīd tiek prognozētas Norvēģijas pārstāvim Aleksandram Ribakam (Alexander Rybak) ar dziesmu «Fairytale» («Pasaka»). Lai gan dziesma būtībā ir par mūžseno un nedaudz banālo mīlestības tēmu, daudzi mūzikas eksperti jau atzinīgi novērtējuši šo skaņdarbu, atzīstot, ka tas izceļas uz pārējo izpildītāju kompozīciju fona. Aleksandra uzvara tiek prognozēta arī šovakar gaidāmajā pusfināla cīņā un tā ir 40%. Ņemot vērā milzīgo konkurenci, šī varbūtība ir ļoti liela. Līdz šim Norvēģijai izdevies uzvarēt divas reizes, no kurām pēdējā bija 1995.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu