ĀM padomniece nepamatoti mitinās dienesta dzīvoklī centrā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Ārlietu ministrijas (ĀM) dienesta dzīvoklis Sporta ielā 1-15 paredzēts diplomātu īslaicīgai izmitināšanai, ĀM padomniece Elita Gavele tajā dzīvo jau kopš 2006.gada nogales.

Valsts kontroliere Inguna Sudraba aģentūrai BNS norādīja, ka ĀM neievēro savus iekšējos normatīvos aktus un tādējādi ir radījusi šim ĀM darbiniekam īpašus apstākļus.

Pēc aģentūras BNS rīcībā esošās informācijas, dzīvoklī mitinās ilggadējā ĀM darbiniece un pašreizējā ministrijas padomniece Elita Gavele.

Dzīvoklis ir 126,60 kvadrātmetru plašs, un īres maksa mēnesī ir vien 126,6 lati. Komunālos maksājumus Gavele gan maksājot pati. ĀM negūst ieņēmumus par dzīvokļa īri, jo summu ieskaita Diplomātiskā servisa aģentūras norēķinu kontā.

Diplomātiskā servisa aģentūra 2006.gada 20.decembrī ar kādu ĀM darbinieku noslēgusi īres līgumu par dzīvokli Sporta ielā, bet pērn oktobrī ir noslēgta papildu vienošanās, kas ir spēkā līdz šā gada 31.maijam.

ĀM iekšējais normatīvais akts paredz, ka dzīvokli darbiniekam piešķir lietošanā ne ilgāk par sešiem mēnešiem un termiņu var pagarināt, bet ne ilgāk par sešiem mēnešiem, ja uz dzīvokli nepretendē neviens cits darbinieks.

ĀM preses sekretārs Ivars Lasis aģentūrai BNS apliecināja, ka kopš 2006.gada neviens cits ĀM darbinieks nav izrādījis interesi un pretendējis uz šo dienesta dzīvokli.

Miteklis paredzēts ĀM diplomātiskā un konsulārā dienesta darbinieku īslaicīgai nodrošināšanai ar dzīvojamo platību. Šāds dzīvoklis ir vajadzīgs saistībā ar ĀM specifiskajiem apstākļiem, kad darbiniekam, atgriežoties no dienesta vietas ārvalstīs, Latvijā nav pieejama dzīvojamā platība un nepieciešams laiks, lai sameklētu dzīvesvietu.

Turklāt darbiniekam, kurš pretendē uz dzīvokli, ne ātrāk kā trīs mēnešus pirms pārcelšanās datuma jāiesniedz ĀM valsts sekretāra vietniekam administratīvajos jautājumos iesniegums, norādot pamatojumu dzīvokļa lietošanas nepieciešamībai.

Revidenti lūguši uzrādīt šo iesniegumu, taču ĀM to nav varējusi.

Valsts kontrole uzskata - pastāv risks, ka «darbinieks laika periodā, kurā tas lieto dzīvokli [kopš 2006.gada nogales], nav meklējis dzīvojamo platību Latvijā».

Gavele ministrijā strādā jau kopš tās izveides. Kopš 2005.gada viņa strādāja par valsts sekretāra padomnieci, bet 2006.gada decembrī tika iecelta par toreizējā ārlietu ministra Arta Pabrika biroja vadītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu