Briest Krievijas un Ukrainas «Eirovīzijas» skandāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Eirovīzijas» rīkotāji centās nomaskēt skandālu saistībā ar Krievijas pārstāvi Anastasiju Prihodko. Izrādās, Ukraina viņas dziesmu «Mamo» novērtējusi ar nulle punktiem, nevis astoņiem, kā tika parādīts oficiālajās tabulās, vēsta[s:24606].

Portāls noskaidrojis, ka Ukrainas profesionālā žūrija savai tautietei, kas pārstāvēja Krieviju, neiedeva nevienu punktu. Pārējie skatītāji viņu novērtēja tikai nedaudz augstāk. Divas minūtes pirms laika, kad Ukrainai bija jāpavēsta savs vērtējums, tabulā Ukrainas vērtējums bija pakāpies līdz astoņiem punktiem. Astoņi punkti ir trešais augstākais novērtējums «Eirovīzijā». Ukrainas pārstāvji apgalvo, ka par to nevar būt ne runas, jo par Prihodko uzstāšanos kā Krievijas pārstāvi neviens neesot sajūsmā, dzimtenē to drīzāk uzskata kā nodevību.

Ukrainas Pirmā nacionālā kanāla viceprezidents Romāns Nedzelskis stāsta, ka tikko aizsūtīta vēstule uz Eirāzijas Apraides Savienību, lai lūgtu paskaidrojumus par notikušo, jo divas minūtes pirms tiešraides Eirāzijas Apraides Savienība atsūtījusi šos Ukrainai neticamos skaitļus. Tā kā bija palicis tik maz laika, Ukrainas televīzija tos paziņojusi, taču viņi patiešām bijuši šokā. Ja viņi paši būtu veikuši žūrijas un skatītāju balsu skaitīšanu, viņi varētu sekot līdzi balsošanas procesam.

Savu komentāru ir sniedzis Eiropas Apraides savienības pārstāvis.

Viņš pastāstīja, ka Ukrainas skatītāji Krievijas pārstāvei iedevuši 12 punktus, bet žūrija nevienu - tāpēc kopsummā Anastasijai Prihodko ir 8 punkti no Ukrainas. Viņš arī paskaidro, ka rezultāti ir pilnīgi korekti - balsojums ir noticis saskaņā ar konkursa noteikumiem. Šis pārpratums ir radies, jo nav bijusi izprasta sistēma kā tiek apvienotas skatītāju un žūrijas balsis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu