Vācijā turpina strīdēties par polārlāci Knutu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Divi Vācijas zoodārzi nespēj atrisināt juridisku konfliktu, kas radies polārā lāča Knuta dēļ.

Neiminsteres zoodārzs, kas ir Knuta juridiskais īpašnieks, pieprasa daļu peļņas no Berlīnes zoodārza, kur Knuts piedzimis un dzīvo šodien. Berlīnes zoodārzs piedāvājis iegādāties Knutu par 350 000 eiro (aptuveni 246 000 latu), taču piedāvātā cena Neiminsteres zoodārzu nav apmierinājusi — tā vadība prasa divtik lielāku summu, kā arī procentus no peļņas, ko Berlīnes zoodārzam nesis nu jau izaugušais lācis.

Tiesa devusi laiku līdz 13. jūnijam zoodārziem vienoties pašiem mierīgā ceļā.

Neiminsteres zoodārzs aizdeva Knuta tēvu Larsu Berlīnes zoodārzam 1999. gadā ar noteikumu, ka pirmais mazulis tiks atdots Larsa īpašniekiem. Taču 2007. gadā dzimušai Knuts īsā laikā iemantoja starptautiska mēroga slavu un palīdzēja Berlīnes zooloģiskajam dārzam jūtami palielināt apmeklētāju skaitu, un daudzi nevēlējās, lai polārlāču mazulis pamet Vācijas galvaspilsētu.

Knuta tēls izmantots T kreklu, rotaļlietu, plakātu apdrukā un pat saldumu ražošanā, 2007. gadā vien papildus ienesot zooloģiskajam dārzam piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu