Suņi, kuri dzīvo ārā, un sals (82)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Uz suņiem, kuri tiek turēti ķēdē un dzīvo tikai ārā, sals iedarbojas visvairāk. Viņi bez pienācīgas aprūpes ir uzskatāmi par atstātiem bezpalīdzīgā stāvoklī, un šāda darbība var tikt kvalificēta kā cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku.

Suni atļauts pastāvīgi turēt ārā, ja pēc tā genotipa tas piemērots turēšanai šādos apstākļos, nekaitējot dzīvnieka veselībai un labsajūtai. Lai dzīvnieku pienācīgi pasargātu no aukstuma iedarbības, suņa būda ir jānosiltina. Tās ieeja jāaizsedz ar vēju un aukstumu aizturošu «aizkaru». Guļvietu ieteicams noklāt ar biezu kārtu salmu, siena vai biezu segu.

Aukstā laikā ārā dzīvojošam sunim jādod kalorijām bagātāka barība un jāpalielina barības deva. Ūdens suņa bļodā sasalst ātri, tāpēc jāgādā par  iespēju padzerties siltu ūdeni.

Diemžēl arī viss minētais nenodrošina ķermeņa siltuma saglabāšanu, ja temperatūra noslīd zemāk par mīnus 20 grādiem, tāpēc šādos laika apstākļos vismaz naktī dzīvniekiem jādod iespēja pārnakšņot telpās.

Arī lauksaimniecības dzīvnieku turētājiem tie  jānodrošina ar pietiekamu daudzumu barības un ūdeni. Dienests aicina aukstajā laikā

atlikt dzīvnieku pārvadājumus vai situācijās, kad to nav iespējams atcelt, nodrošināt transportlīdzeklī papildu pakaišus,

  kas transportēšanas laikā pasargātu no aukstā vēja un sala.

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu